0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40 vanilica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40 vanilica
200 g masti
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
200 ml mleka
4 kesice C vanilin šećera
500 g brašna
po potrebi i izboru džem
C šećer u prahu
Mast, šećer i C vanilin šećer umutiti žicom za mućenje dok ne pobeli i šećer se istopi. Kada dobije kremasto belu boju dodati jaje i žumance. Sve izmešati.
Postepeno dodavati brašno da se dobije mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i umesiti.
Razvući oklagijom koru debljine 1-2 cm. Rakijskom čašicom vaditi krugove. Ja sam jedan deo krugova pravila rakijskom čašicom, a ostatak krugova malom šoljicom za kafu.
Ređati u pleh na pek papiru. Peći na 180 C oko 10-15 minuta. Voditi računa da ne pregore i postanu žuti.
Na tačno 12 minuta pečenja na 180 C dobila sam ovako bele i lepo pečene unutra.
Vruće krugove spajati džemom po izboru (moj izbor je bio džem od višanja) i posipati C šećerom u prahu. Vanilice ređati u činiji sa poklopcem.
Prohlađene vanilice poklopiti da se ne suše.
Odličan izbor kolača za sve vrste posluženja!
Mast, šećer i C vanilin šećer umutiti žicom za mućenje dok ne pobeli i šećer se istopi. Kada dobije kremasto belu boju dodati jaje i žumance. Sve izmešati.
Postepeno dodavati brašno da se dobije mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i umesiti.
Razvući oklagijom koru debljine 1-2 cm. Rakijskom čašicom vaditi krugove. Ja sam jedan deo krugova pravila rakijskom čašicom, a ostatak krugova malom šoljicom za kafu.
Ređati u pleh na pek papiru. Peći na 180 C oko 10-15 minuta. Voditi računa da ne pregore i postanu žuti.
Na tačno 12 minuta pečenja na 180 C dobila sam ovako bele i lepo pečene unutra.
Vruće krugove spajati džemom po izboru (moj izbor je bio džem od višanja) i posipati C šećerom u prahu. Vanilice ređati u činiji sa poklopcem.
Prohlađene vanilice poklopiti da se ne suše.
Odličan izbor kolača za sve vrste posluženja!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.