burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 vanilica

Bakine vanilice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 vanilica

Sastojci

200 g masti

1 jaje

1 žumance

5 kašika šećera

200 ml mleka

4 kesice C vanilin šećera

500 g brašna

po potrebi i izboru džem

C šećer u prahu

Bakine vanilice

Koraci pripreme

Mast, šećer i C vanilin šećer umutiti žicom za mućenje dok ne pobeli i šećer se istopi. Kada dobije kremasto belu boju dodati jaje i žumance. Sve izmešati.

Postepeno dodavati brašno da se dobije mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i umesiti.

Razvući oklagijom koru debljine 1-2 cm. Rakijskom čašicom vaditi krugove. Ja sam jedan deo krugova pravila rakijskom čašicom, a ostatak krugova malom šoljicom za kafu.

Ređati u pleh na pek papiru. Peći na 180 C oko 10-15 minuta. Voditi računa da ne pregore i postanu žuti.

Na tačno 12 minuta pečenja na 180 C dobila sam ovako bele i lepo pečene unutra.

Vruće krugove spajati džemom po izboru (moj izbor je bio džem od višanja) i posipati C šećerom u prahu. Vanilice ređati u činiji sa poklopcem.

Prohlađene vanilice poklopiti da se ne suše.

Odličan izbor kolača za sve vrste posluženja!

Naši proizvodi

Bakine vanilice

Koraci pripreme

Mast, šećer i C vanilin šećer umutiti žicom za mućenje dok ne pobeli i šećer se istopi. Kada dobije kremasto belu boju dodati jaje i žumance. Sve izmešati.

Postepeno dodavati brašno da se dobije mekano testo koje se ne lepi. Testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom i umesiti.

Razvući oklagijom koru debljine 1-2 cm. Rakijskom čašicom vaditi krugove. Ja sam jedan deo krugova pravila rakijskom čašicom, a ostatak krugova malom šoljicom za kafu.

Ređati u pleh na pek papiru. Peći na 180 C oko 10-15 minuta. Voditi računa da ne pregore i postanu žuti.

Na tačno 12 minuta pečenja na 180 C dobila sam ovako bele i lepo pečene unutra.

Vruće krugove spajati džemom po izboru (moj izbor je bio džem od višanja) i posipati C šećerom u prahu. Vanilice ređati u činiji sa poklopcem.

Prohlađene vanilice poklopiti da se ne suše.

Odličan izbor kolača za sve vrste posluženja!

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept