0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 jaje
250 g margarina
1 kašika masti ili maslaca
2 dl mleka
1/2 paketića kvasca
400 grama oštrog brašna
rendana kora od limuna (da se testo podmesi))
džema za filovanje
150 grama šećera u prahu
U dublju posudu u kojoj ćete mesiti stavite jaje, omekšali margarin, mast (maslac), mlako mleko, kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac, pa zatim sve pomešajte kašikom.
Dodajte brašno i rendanu koru od limuna, a možete staviti i jednu kesicu vanilin šećera. Zamesite testo i ostavite pola sata da odstoji.
Odstojalo testo premesite i podelite na 13 jednakih loptica. Svaku lopticu rastanjite oklagijom na veličinu manjega tanjira, presecite tako da dobijete četiri dela.
Na svaki deo stavite po malo džema (džem treba da je čvršći da ne bi iscureo) i uvijte kiflicu.
Kiflice poslažite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta da blago porumene.
Pečene kiflice dok su još vruće uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.
U dublju posudu u kojoj ćete mesiti stavite jaje, omekšali margarin, mast (maslac), mlako mleko, kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac, pa zatim sve pomešajte kašikom.
Dodajte brašno i rendanu koru od limuna, a možete staviti i jednu kesicu vanilin šećera. Zamesite testo i ostavite pola sata da odstoji.
Odstojalo testo premesite i podelite na 13 jednakih loptica. Svaku lopticu rastanjite oklagijom na veličinu manjega tanjira, presecite tako da dobijete četiri dela.
Na svaki deo stavite po malo džema (džem treba da je čvršći da ne bi iscureo) i uvijte kiflicu.
Kiflice poslažite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta da blago porumene.
Pečene kiflice dok su još vruće uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.