burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bakine kiflice sa džemom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 jaje

250 g margarina

1 kašika masti ili maslaca

2 dl mleka

1/2 paketića kvasca

400 grama oštrog brašna

rendana kora od limuna (da se testo podmesi))

džema za filovanje

150 grama šećera u prahu

Bakine kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U dublju posudu u kojoj ćete mesiti stavite jaje, omekšali margarin, mast (maslac), mlako mleko, kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac, pa zatim sve pomešajte kašikom.

Dodajte brašno i rendanu koru od limuna, a možete staviti i jednu kesicu vanilin šećera. Zamesite testo i ostavite pola sata da odstoji.

Odstojalo testo premesite i podelite na 13 jednakih loptica. Svaku lopticu rastanjite oklagijom na veličinu manjega tanjira, presecite tako da dobijete četiri dela.

Na svaki deo stavite po malo džema (džem treba da je čvršći da ne bi iscureo) i uvijte kiflicu.

Kiflice poslažite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta da blago porumene.

Pečene kiflice dok su još vruće uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.

Naši proizvodi

Bakine kiflice sa džemom

Koraci pripreme

U dublju posudu u kojoj ćete mesiti stavite jaje, omekšali margarin, mast (maslac), mlako mleko, kašičicu šećera i izmrvljeni kvasac, pa zatim sve pomešajte kašikom.

Dodajte brašno i rendanu koru od limuna, a možete staviti i jednu kesicu vanilin šećera. Zamesite testo i ostavite pola sata da odstoji.

Odstojalo testo premesite i podelite na 13 jednakih loptica. Svaku lopticu rastanjite oklagijom na veličinu manjega tanjira, presecite tako da dobijete četiri dela.

Na svaki deo stavite po malo džema (džem treba da je čvršći da ne bi iscureo) i uvijte kiflicu.

Kiflice poslažite u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta da blago porumene.

Pečene kiflice dok su još vruće uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.

Autor

Adilja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept