burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija50-60 komada

Baka Verine princess krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
50-60 komada

Sastojci

Za testo:

150 ml ulja

500 ml vode

300 g brašna

7 jaja

Za fil:

4 žumanca

3 kesice C pudinga od vanile (ili 1 veće pakovanje od 120 g)

2 l mleka

125 g margarina za kolače

12 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

4 kašike brašna

50-70 g C šećera u prahu za posipanje

Baka Verine princess krofne

Koraci pripreme

Izrada testa:
Ulje i voda se zajedno stave u dublju šerpu da proključaju, zatim se šerpa skine sa vatre i doda se 300 g brašna, dobro izmeša varjačom i ostavi da se malo prohladi.

Zatim se doda jedno po jedno jaje i dobro sjedini varjačom. Kafenom kašikom se zahvata testo i reda u podmazan i brašnom posut pleh (ili se stavi papir za pečenje u pleh).

Testo,tj. krofnice se peku u dobro zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 10-15 minuta.

Fil:
Žumanca se umute sa šećerom, brašnom, C pudingom i C vanilin šećerom i malo mleka (od onih 2 l se odaspe 100-200 ml).

U drugu dublju šerpu se skuva mleko i kad krene da ključa skine se sa vatre, dodaju prethodno izmešani sastojci i vrati na isključenu ringlu, uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Zatim se doda margarin i još malo meša. Fil se ostavi da se prohladi.

Zatim se uz pomoć šprica za kolače fil ubacuje u krofne.

Na kraju se krofnice pospu C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Baka Verine princess krofne

Koraci pripreme

Izrada testa:
Ulje i voda se zajedno stave u dublju šerpu da proključaju, zatim se šerpa skine sa vatre i doda se 300 g brašna, dobro izmeša varjačom i ostavi da se malo prohladi.

Zatim se doda jedno po jedno jaje i dobro sjedini varjačom. Kafenom kašikom se zahvata testo i reda u podmazan i brašnom posut pleh (ili se stavi papir za pečenje u pleh).

Testo,tj. krofnice se peku u dobro zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 10-15 minuta.

Fil:
Žumanca se umute sa šećerom, brašnom, C pudingom i C vanilin šećerom i malo mleka (od onih 2 l se odaspe 100-200 ml).

U drugu dublju šerpu se skuva mleko i kad krene da ključa skine se sa vatre, dodaju prethodno izmešani sastojci i vrati na isključenu ringlu, uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Zatim se doda margarin i još malo meša. Fil se ostavi da se prohladi.

Zatim se uz pomoć šprica za kolače fil ubacuje u krofne.

Na kraju se krofnice pospu C šećerom u prahu.

Autor

Jovica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept