0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
50-60 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
50-60 komada
150 ml ulja
500 ml vode
300 g brašna
7 jaja
4 žumanca
3 kesice C pudinga od vanile (ili 1 veće pakovanje od 120 g)
2 l mleka
125 g margarina za kolače
12 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike brašna
50-70 g C šećera u prahu za posipanje
Izrada testa:
Ulje i voda se zajedno stave u dublju šerpu da proključaju, zatim se šerpa skine sa vatre i doda se 300 g brašna, dobro izmeša varjačom i ostavi da se malo prohladi.
Zatim se doda jedno po jedno jaje i dobro sjedini varjačom. Kafenom kašikom se zahvata testo i reda u podmazan i brašnom posut pleh (ili se stavi papir za pečenje u pleh).
Testo,tj. krofnice se peku u dobro zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 10-15 minuta.
Fil:
Žumanca se umute sa šećerom, brašnom, C pudingom i C vanilin šećerom i malo mleka (od onih 2 l se odaspe 100-200 ml).
U drugu dublju šerpu se skuva mleko i kad krene da ključa skine se sa vatre, dodaju prethodno izmešani sastojci i vrati na isključenu ringlu, uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Zatim se doda margarin i još malo meša. Fil se ostavi da se prohladi.
Zatim se uz pomoć šprica za kolače fil ubacuje u krofne.
Na kraju se krofnice pospu C šećerom u prahu.
Izrada testa:
Ulje i voda se zajedno stave u dublju šerpu da proključaju, zatim se šerpa skine sa vatre i doda se 300 g brašna, dobro izmeša varjačom i ostavi da se malo prohladi.
Zatim se doda jedno po jedno jaje i dobro sjedini varjačom. Kafenom kašikom se zahvata testo i reda u podmazan i brašnom posut pleh (ili se stavi papir za pečenje u pleh).
Testo,tj. krofnice se peku u dobro zagrejanoj rerni (200-220 stepeni) oko 10-15 minuta.
Fil:
Žumanca se umute sa šećerom, brašnom, C pudingom i C vanilin šećerom i malo mleka (od onih 2 l se odaspe 100-200 ml).
U drugu dublju šerpu se skuva mleko i kad krene da ključa skine se sa vatre, dodaju prethodno izmešani sastojci i vrati na isključenu ringlu, uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Zatim se doda margarin i još malo meša. Fil se ostavi da se prohladi.
Zatim se uz pomoć šprica za kolače fil ubacuje u krofne.
Na kraju se krofnice pospu C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.