burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50 kolača

Baba Mikicine mandarinice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50 kolača

Sastojci

250 g svinjske masti

3 jaja

300 g oraha

rendana kora od limuna

500 g C šećera u prahu

500 g brašna

3 C vanilin šećera

2 šoljice od kafe mleka

1 kesica C suvog kvasca

Baba Mikicine mandarinice

Koraci pripreme

Prvo umutiti fil:
2 belanca mutiti gusto, dodati 200 g C šećera u prahu i dobro umutiti penasto.

U to dadati 300 g mlevenih oraha i narendati koru od jednog limuna.

Fil dobro izmešati, pokriti i ostaviti dok ne pripremite testo.

Testo:
2 šoljice od crne kafe mlakog mleka potopiti sa kesicom C kvasca (ili pola kocke svežeg kvasca) i jednom kašikom brašna.

Ostaviti da nadođe, a za to vreme umutiti penasto 250 g masti, pa dodati 2 žumanca i 1 celo jaje. Sve to pomešati i dodati 500 g brašna.

Zamesiti testo i praviti kuglice po nekoliko komada. Sve ih istanjiti i u svaku staviti fil.

Prstima ih zatvoriti i stavljati u pleh i sve tako redom. Peći ih da ne potamne.

Testo odmah raditi, ne treba da nadođe.

Valjati ih u 200 g C šećera u prahu sa 2 kesice C vanilin šećera.

Naši proizvodi

Baba Mikicine mandarinice

Koraci pripreme

Prvo umutiti fil:
2 belanca mutiti gusto, dodati 200 g C šećera u prahu i dobro umutiti penasto.

U to dadati 300 g mlevenih oraha i narendati koru od jednog limuna.

Fil dobro izmešati, pokriti i ostaviti dok ne pripremite testo.

Testo:
2 šoljice od crne kafe mlakog mleka potopiti sa kesicom C kvasca (ili pola kocke svežeg kvasca) i jednom kašikom brašna.

Ostaviti da nadođe, a za to vreme umutiti penasto 250 g masti, pa dodati 2 žumanca i 1 celo jaje. Sve to pomešati i dodati 500 g brašna.

Zamesiti testo i praviti kuglice po nekoliko komada. Sve ih istanjiti i u svaku staviti fil.

Prstima ih zatvoriti i stavljati u pleh i sve tako redom. Peći ih da ne potamne.

Testo odmah raditi, ne treba da nadođe.

Valjati ih u 200 g C šećera u prahu sa 2 kesice C vanilin šećera.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept