0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50 kolača
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50 kolača
250 g svinjske masti
3 jaja
300 g oraha
rendana kora od limuna
500 g C šećera u prahu
500 g brašna
3 C vanilin šećera
2 šoljice od kafe mleka
1 kesica C suvog kvasca
Prvo umutiti fil:
2 belanca mutiti gusto, dodati 200 g C šećera u prahu i dobro umutiti penasto.
U to dadati 300 g mlevenih oraha i narendati koru od jednog limuna.
Fil dobro izmešati, pokriti i ostaviti dok ne pripremite testo.
Testo:
2 šoljice od crne kafe mlakog mleka potopiti sa kesicom C kvasca (ili pola kocke svežeg kvasca) i jednom kašikom brašna.
Ostaviti da nadođe, a za to vreme umutiti penasto 250 g masti, pa dodati 2 žumanca i 1 celo jaje. Sve to pomešati i dodati 500 g brašna.
Zamesiti testo i praviti kuglice po nekoliko komada. Sve ih istanjiti i u svaku staviti fil.
Prstima ih zatvoriti i stavljati u pleh i sve tako redom. Peći ih da ne potamne.
Testo odmah raditi, ne treba da nadođe.
Valjati ih u 200 g C šećera u prahu sa 2 kesice C vanilin šećera.
Prvo umutiti fil:
2 belanca mutiti gusto, dodati 200 g C šećera u prahu i dobro umutiti penasto.
U to dadati 300 g mlevenih oraha i narendati koru od jednog limuna.
Fil dobro izmešati, pokriti i ostaviti dok ne pripremite testo.
Testo:
2 šoljice od crne kafe mlakog mleka potopiti sa kesicom C kvasca (ili pola kocke svežeg kvasca) i jednom kašikom brašna.
Ostaviti da nadođe, a za to vreme umutiti penasto 250 g masti, pa dodati 2 žumanca i 1 celo jaje. Sve to pomešati i dodati 500 g brašna.
Zamesiti testo i praviti kuglice po nekoliko komada. Sve ih istanjiti i u svaku staviti fil.
Prstima ih zatvoriti i stavljati u pleh i sve tako redom. Peći ih da ne potamne.
Testo odmah raditi, ne treba da nadođe.
Valjati ih u 200 g C šećera u prahu sa 2 kesice C vanilin šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.