burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Torta sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

5 jaja

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

1 kašika brašna

1 kašika C Čvrstina

1/2 kesice C Praška za pecivo

60 g rendane čokolade

80 g mlevenih oraha

Fil:

250 g mlevenih oraha

130 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećera

100 g C šećera u prahu

100 ml soka od pomoranže

rendana korica pomorandže

4 jaja

80 g šećera

100 g čokolade

180 g putera

Šlag

50 g C Šećera u prahu

2 kesice C Šlaga klasik

250 ml mleka za mućenje

Dekoracija:

50 g rendane čokolade

Torta sa orasima

Koraci pripreme

Umutiti odvojeno 5 belanaca, dodati im 100 g šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, pa umutiti.

Dodati 5 žumanaca, pa praškaste povezane zajedno (1 kašiku brašna, 1 kašiku C čvrstina, 1/2 kesice C praška za pecivo).

Umešati ručno prethodno povezane 80 g mlevenih oraha i 60 g rendane čokolade.

Masu izliti u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpici zagrejati 130 ml mleka, pa dodati 1 kesicu C vanilin šećera i 100 g čokolade, varjačom promešati da se čokolada istopi.

Uz mešanje dodati 100 g C šećera u prahu, 100 ml soka pomorandže, rendanu koru pomorandže i 250 g mlevenih oraha.

Umutiti 4 jaja sa 80 g šećera i kuvati na pari 10 do 15 minuta. U ovu masu umešati fil sa orasima. Sve povezati sa 180 g penasto umućenog putera.

Umutiti 2 kesice C šlaga sa 50 g šećera u prahu i 250 ml mleka.

Pečenu koru nafilovati, a šlag naneti kao poslednji sloj.

Gotovu tortu dekorisati sa 50 g rendane čokolade.

Video recept možete pogledati ovde

Naši proizvodi

Torta sa orasima

Koraci pripreme

Umutiti odvojeno 5 belanaca, dodati im 100 g šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, pa umutiti.

Dodati 5 žumanaca, pa praškaste povezane zajedno (1 kašiku brašna, 1 kašiku C čvrstina, 1/2 kesice C praška za pecivo).

Umešati ručno prethodno povezane 80 g mlevenih oraha i 60 g rendane čokolade.

Masu izliti u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpici zagrejati 130 ml mleka, pa dodati 1 kesicu C vanilin šećera i 100 g čokolade, varjačom promešati da se čokolada istopi.

Uz mešanje dodati 100 g C šećera u prahu, 100 ml soka pomorandže, rendanu koru pomorandže i 250 g mlevenih oraha.

Umutiti 4 jaja sa 80 g šećera i kuvati na pari 10 do 15 minuta. U ovu masu umešati fil sa orasima. Sve povezati sa 180 g penasto umućenog putera.

Umutiti 2 kesice C šlaga sa 50 g šećera u prahu i 250 ml mleka.

Pečenu koru nafilovati, a šlag naneti kao poslednji sloj.

Gotovu tortu dekorisati sa 50 g rendane čokolade.

Video recept možete pogledati ovde

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept