burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-tak parčeta

Švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-tak parčeta

Sastojci

Kora:

300 g mlevenog keksa

50 g oraha

2 kašike krema

125 g istopljenog margarina

100 ml mleka

Višnja sloj:

300 g smrznutih višanja

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

1 kašika soka od limuna

2 kašike C čvrstina

3 kašike vode

Beli sloj:

500 g krem sira

130 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

250 ml slatke pavlake

2 kremfiksa

Ganaš:

100 g crne čokolade ili 4 kašike C kakaoa

120 ml slatke pavlake

Švarcvald torta

Koraci pripreme

Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider dok pripremamo višnja sloj.

Skuvati višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i limunovim sokom.

C čvrstin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, konstantno mešati i kuvati dok se ne zgusne.

Prohladiti par minuta i rasporediti po korici, ponovo odložiti u frižider dok pripremamo beli fil.

Kratko umutiti krem sir, C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane čvrst.

Na kraju dodati kremfiks, umutiti i rasporediti po višnja sloju.

Beli fil preliti istopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom. Odložiti u frižider na nekih 2-3h.

Naši proizvodi

Švarcvald torta

Koraci pripreme

Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider dok pripremamo višnja sloj.

Skuvati višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i limunovim sokom.

C čvrstin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, konstantno mešati i kuvati dok se ne zgusne.

Prohladiti par minuta i rasporediti po korici, ponovo odložiti u frižider dok pripremamo beli fil.

Kratko umutiti krem sir, C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane čvrst.

Na kraju dodati kremfiks, umutiti i rasporediti po višnja sloju.

Beli fil preliti istopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom. Odložiti u frižider na nekih 2-3h.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept