0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20-tak parčeta
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-tak parčeta
300 g mlevenog keksa
50 g oraha
2 kašike krema
125 g istopljenog margarina
100 ml mleka
300 g smrznutih višanja
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kašika soka od limuna
2 kašike C čvrstina
3 kašike vode
500 g krem sira
130 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 ml slatke pavlake
2 kremfiksa
100 g crne čokolade ili 4 kašike C kakaoa
120 ml slatke pavlake
Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider dok pripremamo višnja sloj.
Skuvati višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i limunovim sokom.
C čvrstin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, konstantno mešati i kuvati dok se ne zgusne.
Prohladiti par minuta i rasporediti po korici, ponovo odložiti u frižider dok pripremamo beli fil.
Kratko umutiti krem sir, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane čvrst.
Na kraju dodati kremfiks, umutiti i rasporediti po višnja sloju.
Beli fil preliti istopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom. Odložiti u frižider na nekih 2-3h.
Za koricu pomešati sve sastojke i utisnuti u dno kalupa. Ostaviti u frižider dok pripremamo višnja sloj.
Skuvati višnje sa šećerom, C vanilin šećerom i limunovim sokom.
C čvrstin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, konstantno mešati i kuvati dok se ne zgusne.
Prohladiti par minuta i rasporediti po korici, ponovo odložiti u frižider dok pripremamo beli fil.
Kratko umutiti krem sir, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane čvrst.
Na kraju dodati kremfiks, umutiti i rasporediti po višnja sloju.
Beli fil preliti istopljenom čokoladom sa slatkom pavlakom. Odložiti u frižider na nekih 2-3h.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.