burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčeta

Kremisimo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčeta

Sastojci

Braon kora:

6 belanaca

6 kašika šećera

2 kašike C kakaoa

125 g mlevenih oraha

1 C prašak za pecivo

Bela kora:

6 belanaca

12 kašika šećera

1 kašika šećera

Fil:

12 žumanaca

3 kašike šećera

3 kašike C čvrstina (brašno)

300 ml mleka

50 g čokolade za kuvanje

125 g C šećera u prahu

300 g C šlaga

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Braon kora:
Belanca umutiti, povremeno dodavati šećer, kada od belanaca dobijemo čvrsti sneg dodajemo C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.

Mutite polako da belanac ne bih splasnuo. Nauljiti i pobrašniti pleh i peći na 180° C 20-25 minuta.

Bela kora:
Umutiti belanac, povremeno dodavati šećer (mutiti dok se šećer skroz ne istopi), kada dobijemo čvrsti sneg od belanaca dodamo sirće.

Pobrašniti i nauljiti pleh, sušite koru na 180°C 25-35 minuta.

Obe kore peći u plehu 35×40 veličine, kada se kore ispeku preseći ih na dva dela i odma ih izvaditi iz pleha.

Fil:
Mleko kuvati sa šećerom, kada mleko provri dodavati žumance prethodno umućeno sa C čvrstinom (brašnom). U skuvani fil dodati otopljenu čokoladu.

Kada se fil potpuno ohladi dodati umućen maragarin sa C šećerom u prahu.

Umutiti 300 g C šlaga.

Prvo stavimo braon koru, pa čokoladni fil išslag, pa onda sledi bela kora, čokoladni fil i šlag, ponoviti radnju (redosled) dok se sve ne utroši.

Tortu ukrasiti šlagom i čokoladom, po želji.

Naši proizvodi

Kremisimo torta

Koraci pripreme

Braon kora:
Belanca umutiti, povremeno dodavati šećer, kada od belanaca dobijemo čvrsti sneg dodajemo C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.

Mutite polako da belanac ne bih splasnuo. Nauljiti i pobrašniti pleh i peći na 180° C 20-25 minuta.

Bela kora:
Umutiti belanac, povremeno dodavati šećer (mutiti dok se šećer skroz ne istopi), kada dobijemo čvrsti sneg od belanaca dodamo sirće.

Pobrašniti i nauljiti pleh, sušite koru na 180°C 25-35 minuta.

Obe kore peći u plehu 35×40 veličine, kada se kore ispeku preseći ih na dva dela i odma ih izvaditi iz pleha.

Fil:
Mleko kuvati sa šećerom, kada mleko provri dodavati žumance prethodno umućeno sa C čvrstinom (brašnom). U skuvani fil dodati otopljenu čokoladu.

Kada se fil potpuno ohladi dodati umućen maragarin sa C šećerom u prahu.

Umutiti 300 g C šlaga.

Prvo stavimo braon koru, pa čokoladni fil išslag, pa onda sledi bela kora, čokoladni fil i šlag, ponoviti radnju (redosled) dok se sve ne utroši.

Tortu ukrasiti šlagom i čokoladom, po želji.

Autor

Irina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept