0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30 parčeta
6 belanaca
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
125 g mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
6 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika šećera
12 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike C čvrstina (brašno)
300 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
125 g C šećera u prahu
300 g C šlaga
Braon kora:
Belanca umutiti, povremeno dodavati šećer, kada od belanaca dobijemo čvrsti sneg dodajemo C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.
Mutite polako da belanac ne bih splasnuo. Nauljiti i pobrašniti pleh i peći na 180° C 20-25 minuta.
Bela kora:
Umutiti belanac, povremeno dodavati šećer (mutiti dok se šećer skroz ne istopi), kada dobijemo čvrsti sneg od belanaca dodamo sirće.
Pobrašniti i nauljiti pleh, sušite koru na 180°C 25-35 minuta.
Obe kore peći u plehu 35×40 veličine, kada se kore ispeku preseći ih na dva dela i odma ih izvaditi iz pleha.
Fil:
Mleko kuvati sa šećerom, kada mleko provri dodavati žumance prethodno umućeno sa C čvrstinom (brašnom). U skuvani fil dodati otopljenu čokoladu.
Kada se fil potpuno ohladi dodati umućen maragarin sa C šećerom u prahu.
Umutiti 300 g C šlaga.
Prvo stavimo braon koru, pa čokoladni fil išslag, pa onda sledi bela kora, čokoladni fil i šlag, ponoviti radnju (redosled) dok se sve ne utroši.
Tortu ukrasiti šlagom i čokoladom, po želji.
Braon kora:
Belanca umutiti, povremeno dodavati šećer, kada od belanaca dobijemo čvrsti sneg dodajemo C kakao, mlevene orahe i C prašak za pecivo.
Mutite polako da belanac ne bih splasnuo. Nauljiti i pobrašniti pleh i peći na 180° C 20-25 minuta.
Bela kora:
Umutiti belanac, povremeno dodavati šećer (mutiti dok se šećer skroz ne istopi), kada dobijemo čvrsti sneg od belanaca dodamo sirće.
Pobrašniti i nauljiti pleh, sušite koru na 180°C 25-35 minuta.
Obe kore peći u plehu 35×40 veličine, kada se kore ispeku preseći ih na dva dela i odma ih izvaditi iz pleha.
Fil:
Mleko kuvati sa šećerom, kada mleko provri dodavati žumance prethodno umućeno sa C čvrstinom (brašnom). U skuvani fil dodati otopljenu čokoladu.
Kada se fil potpuno ohladi dodati umućen maragarin sa C šećerom u prahu.
Umutiti 300 g C šlaga.
Prvo stavimo braon koru, pa čokoladni fil išslag, pa onda sledi bela kora, čokoladni fil i šlag, ponoviti radnju (redosled) dok se sve ne utroši.
Tortu ukrasiti šlagom i čokoladom, po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.