burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10-12 osoba

Eskimko torta sa keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10-12 osoba

Sastojci

2 kesice C Eskimko čokolada

2 kesice C Eskimko sa ukusom vanilina

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade - 60g

1+ 1 kesica C šlag krema belog - 60 g

50 + 50 g čokolade

1 kesica C šlaga classic

1,5 l mleka

2 kašike ulja

200 g kaše od breskve

250 g kockastog keksa

Eskimko torta sa keksom

Koraci pripreme

Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa, jer kada završimo tortu tim viškom folije ćemo pokriti tortu.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od vanile:
Odmeriti 5 dl mleka i sipati deo u duboku posudu. Dodati prah za sladoled od vanile i šlag krem beli. Mutiti mikserom manjom brzinom, pa postepeno povećajte uz dodavanje ostatka mleka. Koristićemo za tortu 1/3 sladoleda s tim što u deo koji smo odvojili dodamo kašu od breskve i umutimo. Kašu od breskve napravite tako što 2 breskve oljuštite, izblendajte štapnim mikserom i stavite da prokuva. Ohladite i ubacite u umućen sladoled od vanile.

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod prethodnog, samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni. Za tortu vam je potrebna 1/4 sladoleda.

Za sladoled straćatela:
Postupak je isti kao kod prethodni, samo koristite prah za sladoled straćatela i šlag krem beli. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. Za tortu vam je potrebna 1/3 sladoleda.

Keks koji koristite za redove u torti možete da kvasite u mleku ili soku. U mom slučaju nisam kvasila keks jer volim da se oseti hrskavost dok se jede.

U pripremljen kalup prvo sipajte deo sladoleda sa breskvama. Stavite 5 komada keksa, toliko je stalo u kalup koji sam koristila. Sada sipajte čokoladni sladoled, pa opet red keksa. Opet sladoled od breskve i red keksa. Na kraju stavite straćatela sladoled i red keksa. Sve lepo pokrijte providnom folijom, koja je ostavljena kao višak preko kalupa. Odložite tortu u zamrzivač.

Kada se torta dobro zamrzla izvadite je iz kalupa na tacnu za serviranje. Našarajte je čokoladom tako što 50 g crne čokolade usitnite i pomešajte sa uljem i 2 do 3 kašike mleka i sve to zagrejte da se otopi i poveže. Čokolada treba da bude tečna ali ne previše. Dodatno tortu ukrasite šlagom koji ste umutili po uputstvu sa kesice koristeći se dresir kesom i zvezdastim nastavkom.

Secite parčiće sladoled torte, veličina po želji, dodajte još čokolade i šlaga i uživajte u predivnom ukusu.

Za pravljenje sladoleda sam upotrebila svu količinu namirnica koja je navedena, jer je to osnova i možete da je zamrznete svaku posebno i tako koristite ili da je ukombinujete u torte po želji, kao što sam ja uradila.

Od te količine sam dobila 2 sladoled torte i jednu veliku kutiju u koju sam sipala ono što je ostalo posle pravljenja torti i sve to zamrzla da bi se sladili svakodnevno.

Deo navedene količine sam odvojila, kako je navedeno u tekstu, za ovu tortu.

Drugi deo je upotrebljen za drugu tortu koja je kombinacija čokolade i straćatele i ostatak sam stavila u kutiju i zamrzla.

Naši proizvodi

Eskimko torta sa keksom

Koraci pripreme

Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa, jer kada završimo tortu tim viškom folije ćemo pokriti tortu.

Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od vanile:
Odmeriti 5 dl mleka i sipati deo u duboku posudu. Dodati prah za sladoled od vanile i šlag krem beli. Mutiti mikserom manjom brzinom, pa postepeno povećajte uz dodavanje ostatka mleka. Koristićemo za tortu 1/3 sladoleda s tim što u deo koji smo odvojili dodamo kašu od breskve i umutimo. Kašu od breskve napravite tako što 2 breskve oljuštite, izblendajte štapnim mikserom i stavite da prokuva. Ohladite i ubacite u umućen sladoled od vanile.

Za sladoled od čokolade:
Postupak je isti kao kod prethodnog, samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni. Za tortu vam je potrebna 1/4 sladoleda.

Za sladoled straćatela:
Postupak je isti kao kod prethodni, samo koristite prah za sladoled straćatela i šlag krem beli. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. Za tortu vam je potrebna 1/3 sladoleda.

Keks koji koristite za redove u torti možete da kvasite u mleku ili soku. U mom slučaju nisam kvasila keks jer volim da se oseti hrskavost dok se jede.

U pripremljen kalup prvo sipajte deo sladoleda sa breskvama. Stavite 5 komada keksa, toliko je stalo u kalup koji sam koristila. Sada sipajte čokoladni sladoled, pa opet red keksa. Opet sladoled od breskve i red keksa. Na kraju stavite straćatela sladoled i red keksa. Sve lepo pokrijte providnom folijom, koja je ostavljena kao višak preko kalupa. Odložite tortu u zamrzivač.

Kada se torta dobro zamrzla izvadite je iz kalupa na tacnu za serviranje. Našarajte je čokoladom tako što 50 g crne čokolade usitnite i pomešajte sa uljem i 2 do 3 kašike mleka i sve to zagrejte da se otopi i poveže. Čokolada treba da bude tečna ali ne previše. Dodatno tortu ukrasite šlagom koji ste umutili po uputstvu sa kesice koristeći se dresir kesom i zvezdastim nastavkom.

Secite parčiće sladoled torte, veličina po želji, dodajte još čokolade i šlaga i uživajte u predivnom ukusu.

Za pravljenje sladoleda sam upotrebila svu količinu namirnica koja je navedena, jer je to osnova i možete da je zamrznete svaku posebno i tako koristite ili da je ukombinujete u torte po želji, kao što sam ja uradila.

Od te količine sam dobila 2 sladoled torte i jednu veliku kutiju u koju sam sipala ono što je ostalo posle pravljenja torti i sve to zamrzla da bi se sladili svakodnevno.

Deo navedene količine sam odvojila, kako je navedeno u tekstu, za ovu tortu.

Drugi deo je upotrebljen za drugu tortu koja je kombinacija čokolade i straćatele i ostatak sam stavila u kutiju i zamrzla.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept