burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Cheesecake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za podlogu:

300 g mlevenog keksa

180 g margarina ili maslaca

5-6 supena kašika ceđenog soka od pomorandže

Za fil:

450 g krem sira, maskarpone

500 ml slatke pavlake

200 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećera

1 kesica C Želatina

Za voćni preliv:

400 g višnje

100 g šećera

2 kesice C Želatin

1 dl vode

po potrebi seckani lešnik za dekoraciju

Cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže.

Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.

Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće želatin ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi.

Kada voće provri dodajte želatin uz mešanje i posle minut-dva sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa.

Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil, od višanja sa želatinom malo ohladi, ne previše jer se želatin brzo steže, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Dodajte još svežih vošnji i seckanih lešnika i ostavite da se ohladi.

Naši proizvodi

Cheesecake

Koraci pripreme

Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže.

Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).

Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.

Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće želatin ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi.

Kada voće provri dodajte želatin uz mešanje i posle minut-dva sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa.

Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.

Kada se crveni fil, od višanja sa želatinom malo ohladi, ne previše jer se želatin brzo steže, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Dodajte još svežih vošnji i seckanih lešnika i ostavite da se ohladi.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept