0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
300 g mlevenog keksa
180 g margarina ili maslaca
5-6 supena kašika ceđenog soka od pomorandže
450 g krem sira, maskarpone
500 ml slatke pavlake
200 g C Šećer u prahu
1 kesica C Vanilin šećera
1 kesica C Želatina
400 g višnje
100 g šećera
2 kesice C Želatin
1 dl vode
po potrebi seckani lešnik za dekoraciju
Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže.
Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.
Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće želatin ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi.
Kada voće provri dodajte želatin uz mešanje i posle minut-dva sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Za to vreme umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa.
Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil, od višanja sa želatinom malo ohladi, ne previše jer se želatin brzo steže, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Dodajte još svežih vošnji i seckanih lešnika i ostavite da se ohladi.
Mleveni keks pomešati sa maslacem i sokom od pomorandže.
Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.
Skuvati voće sa vodom i šećerom. Dok provri voće želatin ostaviti da nabubri oko 10 min. u vodi.
Kada voće provri dodajte želatin uz mešanje i posle minut-dva sklonite sa ringle. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Za to vreme umutiti slatku pavlaku, zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Beli fil utisnite u kalup preko podloge od keksa.
Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil, od višanja sa želatinom malo ohladi, ne previše jer se želatin brzo steže, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Dodajte još svežih vošnji i seckanih lešnika i ostavite da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.