burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bomba torta sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Svetli deo:

2 čaše kisele pavlake

100 g šlaga u prahu

2 dl kisele vode

3-4 kašike prah šećera

20 g želatina

Tamni deo:

oko 200 g višanja iz kompota

2 dl soka iz kompota

20 g želatina

Podloga:

2 dl soka iz kompota

1-2 kašike šećera

50 g margarina

oko 250 g mlevenog keksa

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

malo ulja

Bomba torta sa višnjama

Koraci pripreme

Za podlogu stavite da provri sok sa šećerom i margarinom i na kraju dodajte keks. Sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre, ukoliko je potrebno dodajte još keksa ili soka.

Manji deo ostavite po strani, a ostatak smese rastanjite po dnu i sa strane ovalne činije u obliku polulopte (predhodno je obložite tankom providnom folijom).

Rastvorite svih 40 g želatina po uputstvu sa kesice i ostavite da nabubri.

Za tamni deo u manju posudu stavite sok iz kompota i šećer da provri, dodajte višnje i pre nego što ponovo provri dodajte polovinu želatina, promešajte da se istopi pa sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi i želira.

Za beli deo umutite mikserom šlag sa kiselom vodom, dodajte prah šećer, a zatim kiselu pavlaku. Na kraju dodajte ostatak želatina, koji ste predhodno zagrejali (pazite da ne provri), sve dobro sjedinite i ostavite u frižider da se želira.

U činiju sa keksom ulijte polovinu bele smese (poluželirane), preko nanesite tamni deo (sa višnjama), a preko njega ostatak bele smese.

Na površinu stavite odvojeni deo smese sa keksom koji ste što tanje razvaljali. Ostavite u frižeder ili friz da se potpuno stegne (želira), najbolje preko noći.

Potpuno stegnutu tortu (bombu) prevrnite na okruglu tacnu za služenje i prelijte je rastopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Bomba torta sa višnjama

Koraci pripreme

Za podlogu stavite da provri sok sa šećerom i margarinom i na kraju dodajte keks. Sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre, ukoliko je potrebno dodajte još keksa ili soka.

Manji deo ostavite po strani, a ostatak smese rastanjite po dnu i sa strane ovalne činije u obliku polulopte (predhodno je obložite tankom providnom folijom).

Rastvorite svih 40 g želatina po uputstvu sa kesice i ostavite da nabubri.

Za tamni deo u manju posudu stavite sok iz kompota i šećer da provri, dodajte višnje i pre nego što ponovo provri dodajte polovinu želatina, promešajte da se istopi pa sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi i želira.

Za beli deo umutite mikserom šlag sa kiselom vodom, dodajte prah šećer, a zatim kiselu pavlaku. Na kraju dodajte ostatak želatina, koji ste predhodno zagrejali (pazite da ne provri), sve dobro sjedinite i ostavite u frižider da se želira.

U činiju sa keksom ulijte polovinu bele smese (poluželirane), preko nanesite tamni deo (sa višnjama), a preko njega ostatak bele smese.

Na površinu stavite odvojeni deo smese sa keksom koji ste što tanje razvaljali. Ostavite u frižeder ili friz da se potpuno stegne (želira), najbolje preko noći.

Potpuno stegnutu tortu (bombu) prevrnite na okruglu tacnu za služenje i prelijte je rastopljenom čokoladom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept