0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
1 l mleka
250 g
4 C Pudinga sa ukusom vanilina
50 g C Čvrstina
250 g margarina
150 g tamne čokolade
125 g C Šećera u prahu
125 g margarina
125 g C Šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
200 ml soka od pomorandže
6 jaja
150 g šećera
100 g istopljene čokolade
50 g brašna
30 g C Kakao praha
150 ml soka od pomorandže
200 ml soka od pomorandže
300 g biskvitnog keksa sa pomorandžom
210 g piškota
3 C Šlag krema belog
300 ml hladnog mleka
Fil 1:
U hladno mleko sipati sastojke za fil. Kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Podeliti fil na dva dela, pa u polovinu umešati čokoladu. Penasto umutiti margarin i prah šećer.
Umešati polovinu margarin fila u beli, a polovinu u crni deo.
Fil 2:
Penasto umutiti margarin i prah šećer. Pomešati sa mlevenim keksom i sokom.
Kora:
Penasto umutiti šećer i belanca. Umešati prohlađenu istopljenu čokoladu i žumanca. Umešati pomešane kakao i brašno.
Peći 10 min na 180, ispečenu koru natopiti sokom od pomorandže.
Slaganje:
Kora, fil 2, biskvitni keks sa pomorandžom, crni fil, piškote, beli fil, šlag krem.
Fil 1:
U hladno mleko sipati sastojke za fil. Kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Podeliti fil na dva dela, pa u polovinu umešati čokoladu. Penasto umutiti margarin i prah šećer.
Umešati polovinu margarin fila u beli, a polovinu u crni deo.
Fil 2:
Penasto umutiti margarin i prah šećer. Pomešati sa mlevenim keksom i sokom.
Kora:
Penasto umutiti šećer i belanca. Umešati prohlađenu istopljenu čokoladu i žumanca. Umešati pomešane kakao i brašno.
Peći 10 min na 180, ispečenu koru natopiti sokom od pomorandže.
Slaganje:
Kora, fil 2, biskvitni keks sa pomorandžom, crni fil, piškote, beli fil, šlag krem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.