burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5-6

Uskršnja pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5-6

Sastojci

250 ml mleka

250 ml vode

1 C suvi kvasac

1 kašičica C šećera u prahu

2 kašičice soli

50 ml ulja

600-700 g mekog brašna

125 g margarina

100 g sira

1 žumance

semenke po izboru za ukras

Uskršnja pogača

Koraci pripreme

U dublji sud staviti brašno. Napraviti udubljenje i u njega usuti C suvi kvasac, sa kašičicom C šečera u prahu.1 kašičicu soli posuti oko ovog udubljenja po brašnu.

Umesiti testo i dodavati vodu kao po receptu dok testo prestane da se lepi za ruke.

Formirati loptu, premazati je uljem i ostaviti 30 minuta.

Kada je testo nadošlo premesiti ga i razvući u pravougaonik.

Umutiti margarin,sir i kašičicu skrugoli i premazati testo, te napraviti rolat.

Gotov rolat saviti u krug i iseći ga oštrim nožem na trake od sredine prema krajevima (razmak 2cm) ali ne do kraja i izvijati parčiće na stranu, mada od težine tokom sečenja i sami padnu.

Odozgore premazati žumancem i posuti semenkama po želji.

Peći u rerni na 200 C oko 30 minuta.

Naši proizvodi

Uskršnja pogača

Koraci pripreme

U dublji sud staviti brašno. Napraviti udubljenje i u njega usuti C suvi kvasac, sa kašičicom C šečera u prahu.1 kašičicu soli posuti oko ovog udubljenja po brašnu.

Umesiti testo i dodavati vodu kao po receptu dok testo prestane da se lepi za ruke.

Formirati loptu, premazati je uljem i ostaviti 30 minuta.

Kada je testo nadošlo premesiti ga i razvući u pravougaonik.

Umutiti margarin,sir i kašičicu skrugoli i premazati testo, te napraviti rolat.

Gotov rolat saviti u krug i iseći ga oštrim nožem na trake od sredine prema krajevima (razmak 2cm) ali ne do kraja i izvijati parčiće na stranu, mada od težine tokom sečenja i sami padnu.

Odozgore premazati žumancem i posuti semenkama po želji.

Peći u rerni na 200 C oko 30 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept