0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 jaja
1 C oblande
250 g C šećera u prahu
1 margarin za kolače
300 g mlevenog keksa
18 kašika kristal šećera
Prvo krenuti sa pripremom žutog fila. Penasto umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, a zatim dodati omekšali margarin (jaja i margarin izvaditi dan ranije iz frižidera).
Sve umutiti penasto i staviti u frižider da stoji dok pripremate braon fil.
Belanca umutiti penasto pa im dodavati postepeno 18 kašika šećera. Sve dobro umutiti dok se ne dobije sneg od belanaca.
Zatim dodati mleveni keks i polako mešati varjačom (nikako mikserom).
Sve lepo sjediniti. Filovati oblandu naizmenično braon i žutim filom tako da krenete prvo braon filom.
Prvo krenuti sa pripremom žutog fila. Penasto umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, a zatim dodati omekšali margarin (jaja i margarin izvaditi dan ranije iz frižidera).
Sve umutiti penasto i staviti u frižider da stoji dok pripremate braon fil.
Belanca umutiti penasto pa im dodavati postepeno 18 kašika šećera. Sve dobro umutiti dok se ne dobije sneg od belanaca.
Zatim dodati mleveni keks i polako mešati varjačom (nikako mikserom).
Sve lepo sjediniti. Filovati oblandu naizmenično braon i žutim filom tako da krenete prvo braon filom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.