0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
50 štangli
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50 štangli
8 žumanca
250 g C šećera u prahu
1 margarin
sok od jednog limuna
8 belanaca
250 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
100 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
1 pakovanje C oblande
100 g čokolade za kuvanje
1 limun
Za prvi fil ulupamo žumanca sa C šećerom u prahu, dodamo margarin i sok od jednog limuna.
Za drugi fil ulupamo belanca sa C šećerom u prahu, dodamo mleveni keks, seckani orah i suvo grožđe.
Podelimo prvi fil na dva dela.
Premažemo C oblandu sa prvim žutim filom, stavimo drugi list oblande premažemo filom od keksa, ponovo stavimo list oblande i premažemo drugim delom fila od keksa, zatim opet list oblande i premažemo ostatkom žutog fila.
Napravimo glazuru od čokolade za kuvanje.
Ostavimo u frižider. Sledeći dan sečemo na komade.
Za prvi fil ulupamo žumanca sa C šećerom u prahu, dodamo margarin i sok od jednog limuna.
Za drugi fil ulupamo belanca sa C šećerom u prahu, dodamo mleveni keks, seckani orah i suvo grožđe.
Podelimo prvi fil na dva dela.
Premažemo C oblandu sa prvim žutim filom, stavimo drugi list oblande premažemo filom od keksa, ponovo stavimo list oblande i premažemo drugim delom fila od keksa, zatim opet list oblande i premažemo ostatkom žutog fila.
Napravimo glazuru od čokolade za kuvanje.
Ostavimo u frižider. Sledeći dan sečemo na komade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.