0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje C oblandi
4 vrste džema
400 g šećera
200 g mlevenih oraha
12 belanaca
12 žumanaca
300 g šećera u prahu
2 C Vanilin šećera
250 g sitno seckanih žele bombona
2 kašike brašna
šoljica vode
250 g margarina
Umutiti 3 belanca sa 100 g šećera, 100 g oraha.
List oblande tanko premazati džemom i belanca umućena sa šećerom i orasima peći na 150 stepeni 15 do 20 minuta.
Ostala 3 lista oblande peći isto, samo na svaki list oblande namazati drugu vrstu džema
Fil:
12 žumanaca umutiti sa 300 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera.
Posebno umutiti 2 kašike brašna sa malom šoljicom vode, dodati u žumanca, procediti kroz cediljku da ne bude grudvica i kuvati na pari.
Kad se ohladi dodati margarin i seckane žele bombone.
Filovati: list oblande - fil - list oblande - fil - list oblande - fil - list oblande - fil i na kraju samo list oblande.
Umutiti 3 belanca sa 100 g šećera, 100 g oraha.
List oblande tanko premazati džemom i belanca umućena sa šećerom i orasima peći na 150 stepeni 15 do 20 minuta.
Ostala 3 lista oblande peći isto, samo na svaki list oblande namazati drugu vrstu džema
Fil:
12 žumanaca umutiti sa 300 g C šećera u prahu, 2 C vanilin šećera.
Posebno umutiti 2 kašike brašna sa malom šoljicom vode, dodati u žumanca, procediti kroz cediljku da ne bude grudvica i kuvati na pari.
Kad se ohladi dodati margarin i seckane žele bombone.
Filovati: list oblande - fil - list oblande - fil - list oblande - fil - list oblande - fil i na kraju samo list oblande.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.