burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10 osoba

Šah rolat oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

8 jaja

200 g šećera

2 kašike ulja

8 kašika brašna

100 g čokolade za kuvanje

200 g eurokrema

120 g C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

400 g mleka

200 g margarina

2 kašike C šećera u prahu

C oblande

Šah rolat oblanda

Koraci pripreme

Puding skuvati u mleku zasladite po želji, dodajte C vanilin šećer. Ohladite. Maslac umutiti sa C prah šećerom, pa izmešati sa ohlađenim pudingom.

Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 1 kašiku ulja, 4 kašike brašna i dobro izjednačite. Istresti u pleh u koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 20 min. Umutiti i drugi biskvit sve isto, samo se doda 100 g rastopljene čokolade ili 3 kašike C kakaoa.

Ohlađeni biskvit premazati sa eurokremom ili džemom i poklopiti beli preko tamnog. Iseći na 2 cm trake.

Oblande iseći po veličini biskvita, ovlažiti sa krpom pa premazati kremom pudinga.

Popreko na ivicu dodati prvo jedan prut i do nje još jedan samo izvrnuti naopako da svetlo i tamno bude jedno do druge.

Uviti u rolat sa ovlaženom oblandom.

Ohladiti dobro i seći.

Naši proizvodi

Šah rolat oblanda

Koraci pripreme

Puding skuvati u mleku zasladite po želji, dodajte C vanilin šećer. Ohladite. Maslac umutiti sa C prah šećerom, pa izmešati sa ohlađenim pudingom.

Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 1 kašiku ulja, 4 kašike brašna i dobro izjednačite. Istresti u pleh u koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 20 min. Umutiti i drugi biskvit sve isto, samo se doda 100 g rastopljene čokolade ili 3 kašike C kakaoa.

Ohlađeni biskvit premazati sa eurokremom ili džemom i poklopiti beli preko tamnog. Iseći na 2 cm trake.

Oblande iseći po veličini biskvita, ovlažiti sa krpom pa premazati kremom pudinga.

Popreko na ivicu dodati prvo jedan prut i do nje još jedan samo izvrnuti naopako da svetlo i tamno bude jedno do druge.

Uviti u rolat sa ovlaženom oblandom.

Ohladiti dobro i seći.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept