0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
za 10 osoba
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 10 osoba
8 jaja
200 g šećera
2 kašike ulja
8 kašika brašna
100 g čokolade za kuvanje
200 g eurokrema
120 g C pudinga od vanile
1 C vanilin šećer
400 g mleka
200 g margarina
2 kašike C šećera u prahu
C oblande
Puding skuvati u mleku zasladite po želji, dodajte C vanilin šećer. Ohladite. Maslac umutiti sa C prah šećerom, pa izmešati sa ohlađenim pudingom.
Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 1 kašiku ulja, 4 kašike brašna i dobro izjednačite. Istresti u pleh u koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200 stepeni 20 min. Umutiti i drugi biskvit sve isto, samo se doda 100 g rastopljene čokolade ili 3 kašike C kakaoa.
Ohlađeni biskvit premazati sa eurokremom ili džemom i poklopiti beli preko tamnog. Iseći na 2 cm trake.
Oblande iseći po veličini biskvita, ovlažiti sa krpom pa premazati kremom pudinga.
Popreko na ivicu dodati prvo jedan prut i do nje još jedan samo izvrnuti naopako da svetlo i tamno bude jedno do druge.
Uviti u rolat sa ovlaženom oblandom.
Ohladiti dobro i seći.
Puding skuvati u mleku zasladite po želji, dodajte C vanilin šećer. Ohladite. Maslac umutiti sa C prah šećerom, pa izmešati sa ohlađenim pudingom.
Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 1 kašiku ulja, 4 kašike brašna i dobro izjednačite. Istresti u pleh u koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200 stepeni 20 min. Umutiti i drugi biskvit sve isto, samo se doda 100 g rastopljene čokolade ili 3 kašike C kakaoa.
Ohlađeni biskvit premazati sa eurokremom ili džemom i poklopiti beli preko tamnog. Iseći na 2 cm trake.
Oblande iseći po veličini biskvita, ovlažiti sa krpom pa premazati kremom pudinga.
Popreko na ivicu dodati prvo jedan prut i do nje još jedan samo izvrnuti naopako da svetlo i tamno bude jedno do druge.
Uviti u rolat sa ovlaženom oblandom.
Ohladiti dobro i seći.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.