0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 pakovanje C oblandi
300 g mlevenog keksa
200 g čokolade za kuvanje
250 g C šećera
1/2 l mleka ili vode
1 margarin
(po želji se mogu ubaciti i mleveni orasi)
1/2 l mleka ili vode sa šećerom staviti u šerpu. Kada počne da vri dodati margarin, kada se margarin otopi uz povremeno mešanje dodati čokoladu za kuvanje nakon topljenja čokolade, dodati mleveni keks i po želji i mlevene orahe.
Napravljen fil ostaviti da se ohladi. Ređati oblandu-fil i tako redom dok imate oblande. Najbitnije je da poslednju oblandu namažete filom.
Ostaviti malo fila za kraj kada pravite piramidu. Ostaviti 1/2h - 1h u frižideru.
Na kraju napravljene oblande sečete na 4 jednaka dela. 2 dela uzimate i od njih pravite piramidu odnosno trougao tako što ih spajate.
Prethodno namažete oblandu sa jedne strane da bi se zalepila za drugu.
1/2 l mleka ili vode sa šećerom staviti u šerpu. Kada počne da vri dodati margarin, kada se margarin otopi uz povremeno mešanje dodati čokoladu za kuvanje nakon topljenja čokolade, dodati mleveni keks i po želji i mlevene orahe.
Napravljen fil ostaviti da se ohladi. Ređati oblandu-fil i tako redom dok imate oblande. Najbitnije je da poslednju oblandu namažete filom.
Ostaviti malo fila za kraj kada pravite piramidu. Ostaviti 1/2h - 1h u frižideru.
Na kraju napravljene oblande sečete na 4 jednaka dela. 2 dela uzimate i od njih pravite piramidu odnosno trougao tako što ih spajate.
Prethodno namažete oblandu sa jedne strane da bi se zalepila za drugu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.