0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 jaja
420 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g C kokosovog brašna
250 g margarina/maslaca
po ukusu: rendana korica limuna/pomorandže, aroma ruma
1 pakovanje C oblande
100 g čokolade
2-3 kašike ulja
Penasto umutite jaja sa C šećerom u prahu.
Dodajte C vanilin šećer i kuvajte na pari dok se fil zgusne (20tak minuta).
Dodajte C kokosovo brašno i kuvajte još oko pet minuta.
Ohladite fil.
Penasto umutite margarin/maslac, pa postepeno sipajte fil od jaja i kokosa.
Po želji dodajte aromu ruma/koricu pomorandže i/ili limuna.
Umutite mikserom.
Fil podelite na 4 dela i nafilujte oblande.
Stavite nešto teško preko poslednjeg lista oblande i ostavite je u frižideru da se stegne.
Čokoladu istopite uz dodatak ulja na niskoj temperaturi, na pari ili u mikrotalasnoj.
Sipajte je u kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i dekorišite kolač.
Kada se čokolada ohladi i stegne, možete seći oblande i poslužiti.
Penasto umutite jaja sa C šećerom u prahu.
Dodajte C vanilin šećer i kuvajte na pari dok se fil zgusne (20tak minuta).
Dodajte C kokosovo brašno i kuvajte još oko pet minuta.
Ohladite fil.
Penasto umutite margarin/maslac, pa postepeno sipajte fil od jaja i kokosa.
Po želji dodajte aromu ruma/koricu pomorandže i/ili limuna.
Umutite mikserom.
Fil podelite na 4 dela i nafilujte oblande.
Stavite nešto teško preko poslednjeg lista oblande i ostavite je u frižideru da se stegne.
Čokoladu istopite uz dodatak ulja na niskoj temperaturi, na pari ili u mikrotalasnoj.
Sipajte je u kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i dekorišite kolač.
Kada se čokolada ohladi i stegne, možete seći oblande i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.