1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
8
1 kesica Dr.Oetker fil za tortu sa ukusom čokolade
300 ml mleka
400 ml mlečne slatke pavlake
100 ml mleka
150 g Plaz Mix (keks ,čokolada i malina)
100 g Dr.Oetker crna čokolada
100 ml mlečne slatke pavlake
nekoliko komad čoko lešnik bombona
Kremasta torta bez pečenja i kuvanja! Kada je jednom probate, pravićete je često!
Od četiri kore za oblande iseći krugove veličine kalupa.
Umutiti čokoladni fil sa 300ml hladnog mleka u svemu prema uputstvu na pakovanju.Podeliti fil na dva dela.
Umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i u nju dodati PlazMix i lepo izmešati.
Na dno kalupa staviti jednu kružnu koru ( ravnija strana okrenuta ka dnu) i premazati polovinom čokoladnog fila.
Preko fila staviti drugu koru sa ravnom stranom na gore.Naneti sloj pavlake sa plazmixom.
Preko svetlog fila staviti treću koru i na nju drugu polovinu čokoladnog fila.
Odložiti tortu u frižider.
Četvrtu koru pažljivo iseći na 8 kriški ( ili na više delova u zavisnosti na koliko parčića ćete seći tortu) i preliti prohlađenom glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa.
Polako razdvojiti delove četvrte kore.
Delove zadnje kore slagati oslanjanjem na čokolešnik bombone ( ja sam pola oslanjala na bele pola na crne bombone).
Ko želi može dodatno da dekoriše u zavisnosti za koju priliku pravi tortu.
Izuzetno je lepa kombinacija crne čokolade sa ostalim delovima torte.
Može odmah da se seče i jede!
Napomena: Komadi su dosta veliki, pa torta može i da se seče na 12 ili čak 16 parčića !
Kremasta torta bez pečenja i kuvanja! Kada je jednom probate, pravićete je često!
Od četiri kore za oblande iseći krugove veličine kalupa.
Umutiti čokoladni fil sa 300ml hladnog mleka u svemu prema uputstvu na pakovanju.Podeliti fil na dva dela.
Umutiti slatku pavlaku sa dodatkom mleka i u nju dodati PlazMix i lepo izmešati.
Na dno kalupa staviti jednu kružnu koru ( ravnija strana okrenuta ka dnu) i premazati polovinom čokoladnog fila.
Preko fila staviti drugu koru sa ravnom stranom na gore.Naneti sloj pavlake sa plazmixom.
Preko svetlog fila staviti treću koru i na nju drugu polovinu čokoladnog fila.
Odložiti tortu u frižider.
Četvrtu koru pažljivo iseći na 8 kriški ( ili na više delova u zavisnosti na koliko parčića ćete seći tortu) i preliti prohlađenom glazurom od otopljene čokolade i slatke pavlake.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Hladnu tortu izvaditi iz kalupa.
Polako razdvojiti delove četvrte kore.
Delove zadnje kore slagati oslanjanjem na čokolešnik bombone ( ja sam pola oslanjala na bele pola na crne bombone).
Ko želi može dodatno da dekoriše u zavisnosti za koju priliku pravi tortu.
Izuzetno je lepa kombinacija crne čokolade sa ostalim delovima torte.
Može odmah da se seče i jede!
Napomena: Komadi su dosta veliki, pa torta može i da se seče na 12 ili čak 16 parčića !
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.