0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 g C prah šećera
3 jaja
10 kašika mleka
250 g putera
3,4 štangle čokolade za kuvanje
200 g mlevenog plazma keksa
200 g mlevenih oraha
1 pakovanje C oblandi
Umutiti jaja, staviti ih u lonac za kuvanje mleka, dodati šećer i mleko i ostaviti da lonac zapišti. Onda dodati puter, čokoladu, mleveni keks i orahe i ostaviti da se kuva dok se puter i čokolada ne istope, ali ne duže od 10, 15 minuta. Skinuti sa šporeta i pažljivo prebaciti u običnu šerpu da se što pre ohladi.
Filuju se 4 oblande, po krupnijoj strani, mlakim, nikako vrućim ili hladnim filom, koji se podeli na 4 dela (a to je 4 do 5 uvršnih kašika fila po svakoj oblandi), a peta oblanda se ne filuje, već se njom pokrije četvrta nafilovana oblanda. Rukom dobro pritisnuti petu oblandu, pa preko staviti pamučnu krpu i opteretiti je nečim težim (ja obično stavim nekoliko pakovanja dugotrajnog mleka).
Oblande ostaviti najbolje preko noći na hladnom da se lepo stegnu, pa ih sutradan seći po želji - na štanglice, trouglove, romboide… po mogućstvu skalpelom.
Za one koji nemaju lonac za kuvanje mleka, po receptu umutiti jaja, šećer i mleko i staviti da provri na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, pa, kada se malo zgusne dodati puter i čokoladu. Kada se čokolada i puter otope, dodati mleveni keks i orahe i sve zajedno promešati.
I na kraju još jedna napomena: uopšte nemam loša iskustva sa ostavljanjem oblandi preko noći i u frižideru. Pošto ih ne filujem vrućim filom da ne bi bile gnjecave i žilave, samo ih lepo pokrijem pamučnom krpom i opteretim nečim težim, pa ostavim u frižider da se stegnu. Nikada nisu poprimile miris ili vlagu iz frižidera. Ali, ako se plašite da će se to desiti, ostavite ih na nekom hladnom mestu.
Umutiti jaja, staviti ih u lonac za kuvanje mleka, dodati šećer i mleko i ostaviti da lonac zapišti. Onda dodati puter, čokoladu, mleveni keks i orahe i ostaviti da se kuva dok se puter i čokolada ne istope, ali ne duže od 10, 15 minuta. Skinuti sa šporeta i pažljivo prebaciti u običnu šerpu da se što pre ohladi.
Filuju se 4 oblande, po krupnijoj strani, mlakim, nikako vrućim ili hladnim filom, koji se podeli na 4 dela (a to je 4 do 5 uvršnih kašika fila po svakoj oblandi), a peta oblanda se ne filuje, već se njom pokrije četvrta nafilovana oblanda. Rukom dobro pritisnuti petu oblandu, pa preko staviti pamučnu krpu i opteretiti je nečim težim (ja obično stavim nekoliko pakovanja dugotrajnog mleka).
Oblande ostaviti najbolje preko noći na hladnom da se lepo stegnu, pa ih sutradan seći po želji - na štanglice, trouglove, romboide… po mogućstvu skalpelom.
Za one koji nemaju lonac za kuvanje mleka, po receptu umutiti jaja, šećer i mleko i staviti da provri na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje, pa, kada se malo zgusne dodati puter i čokoladu. Kada se čokolada i puter otope, dodati mleveni keks i orahe i sve zajedno promešati.
I na kraju još jedna napomena: uopšte nemam loša iskustva sa ostavljanjem oblandi preko noći i u frižideru. Pošto ih ne filujem vrućim filom da ne bi bile gnjecave i žilave, samo ih lepo pokrijem pamučnom krpom i opteretim nečim težim, pa ostavim u frižider da se stegnu. Nikada nisu poprimile miris ili vlagu iz frižidera. Ali, ako se plašite da će se to desiti, ostavite ih na nekom hladnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.