burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 štanglica

Oblanda sa mlevenim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 štanglica

Sastojci

1 C oblande

3 C vanilin šećera

mleko 2,8 % m.m.

200 g mlevenog keksa

posni keks u komadu

200 g mlevenih oraha

400 g šećera

1 margarin

C šećer u prahu

Oblanda sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

U dubljoj šerpi staviti šećer i mleko da proključa.

Dodati margarin i pustiti da se istopi, pa zatim u to dodati keks, orahe, C vanilin šećer i dobro promešati.

Pustiti da provri na vatri još jednom. Skloniti i vrelim filom filovati listove oblande.

Prvi list nafilovati i prekriti drugim listom na koji ređamo keks u komadu na filu.

Zatim nafilovati keks i staviti naredni list oblande dok se ne utroši sve.

Na sveže nafilovanoj oblandi staviti nešto teško par sati, zatim skloniti i posuti C šećerom u prahu ili napraviti beli fondan od istog.

Iseći na štanglice.

Naši proizvodi

Oblanda sa mlevenim keksom

Koraci pripreme

U dubljoj šerpi staviti šećer i mleko da proključa.

Dodati margarin i pustiti da se istopi, pa zatim u to dodati keks, orahe, C vanilin šećer i dobro promešati.

Pustiti da provri na vatri još jednom. Skloniti i vrelim filom filovati listove oblande.

Prvi list nafilovati i prekriti drugim listom na koji ređamo keks u komadu na filu.

Zatim nafilovati keks i staviti naredni list oblande dok se ne utroši sve.

Na sveže nafilovanoj oblandi staviti nešto teško par sati, zatim skloniti i posuti C šećerom u prahu ili napraviti beli fondan od istog.

Iseći na štanglice.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept