burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Oblanda sa kikirikijem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

2 lista C oblande

150 g šećera

1,5 dl mleka

125 g margarina

200 g kikirikija (pečenog neslanog)

150 g keksa

1 kesica C vanilin šećera

50 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

3-4 kašike vode

3 kašike C šećera u prahu

70 g čokolade za kuvanje

3 pune kašike C kakaoa

Oblanda sa kikirikijem

Koraci pripreme

U sud sipajte mleko, dodajte 150 g šećera i C vanilin šećer, kuvajte 2-3 min. pa dodajte margarin i 50 g čokolade.

Mešajte dok se sve otopi i sjedini pa sud sklonite sa vatre. U to dodajte sitno seckan ili izblendiran kikiriki (malo ostavite za posipanje odozgo) i keks (pola mleveni a pola sitno izlomljen).

Sve dobro izmešajte pa mlaku smesu nanesite na list oblande i rasporedite.

Pokrijte drugim listom oblande i dobro pritisnite da se zalepi (možete preko oblande staviti neku dasku ili sl.).

Kada se oblanda ohladi prelijte je glazurom: stavite u manji sud vodu, kakao, šećer u prahu i čokoladu pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije dovoljna gustina pa na kraju dodajte ulje.

Preko glazure pospite seckan kikiriki.

Oblandu stavite u frižider da se glazura stegne, pa je secite na željene štangle ili kocke pa je poslužite.

Naši proizvodi

Oblanda sa kikirikijem

Koraci pripreme

U sud sipajte mleko, dodajte 150 g šećera i C vanilin šećer, kuvajte 2-3 min. pa dodajte margarin i 50 g čokolade.

Mešajte dok se sve otopi i sjedini pa sud sklonite sa vatre. U to dodajte sitno seckan ili izblendiran kikiriki (malo ostavite za posipanje odozgo) i keks (pola mleveni a pola sitno izlomljen).

Sve dobro izmešajte pa mlaku smesu nanesite na list oblande i rasporedite.

Pokrijte drugim listom oblande i dobro pritisnite da se zalepi (možete preko oblande staviti neku dasku ili sl.).

Kada se oblanda ohladi prelijte je glazurom: stavite u manji sud vodu, kakao, šećer u prahu i čokoladu pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije dovoljna gustina pa na kraju dodajte ulje.

Preko glazure pospite seckan kikiriki.

Oblandu stavite u frižider da se glazura stegne, pa je secite na željene štangle ili kocke pa je poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept