burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 15 osoba

Mleveni keks oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 15 osoba

Sastojci

10 jaja

250 g C šećera u prahu

1 kutija mlevenog keksa

250 g margarina

1 pakovanje C oblandi

Mleveni keks oblanda

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca.

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, zatim dodati uz smanjenu brzinu miksera 125 g C šećera u prahu, dobro izmešati, ugasiti mikser i žicama mešati uz dodavanje cele kutije mlevenog keksa. Ostaviti sa strane.

Odvojena žumanca prethodno skuvati na pari, zatim kad se prohlade dodati 125 g C šećera u prahu i 250 g otopljenog margarina i sve dobro umešati mikserom da se ujednači.

Zatim filovati C oblandu sa žutim i braon filom naizmenično.

Staviti oblandu u frižider, po mogućstvu je pritisnuti odozgo sa nekim malo težim predmetom, na primer daskom sa seckanje i služiti sutradan kad lepo upiju oblande.

Naši proizvodi

Mleveni keks oblanda

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca.

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, zatim dodati uz smanjenu brzinu miksera 125 g C šećera u prahu, dobro izmešati, ugasiti mikser i žicama mešati uz dodavanje cele kutije mlevenog keksa. Ostaviti sa strane.

Odvojena žumanca prethodno skuvati na pari, zatim kad se prohlade dodati 125 g C šećera u prahu i 250 g otopljenog margarina i sve dobro umešati mikserom da se ujednači.

Zatim filovati C oblandu sa žutim i braon filom naizmenično.

Staviti oblandu u frižider, po mogućstvu je pritisnuti odozgo sa nekim malo težim predmetom, na primer daskom sa seckanje i služiti sutradan kad lepo upiju oblande.

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept