burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Korpice od oblandi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za korpice:

1 list C oblandi

Fil:

100 g čokolade

80 g maslaca

80 g C šećera u prahu

2 jajeta

1 kesica C vanilin šećera

Punjenje:

sezonsko voće po izboru

1 kesica C šlag krem beli

Korpice od oblandi

Koraci pripreme

List oblande isecite oštrim nožem na 12 pravougaonika dimenzija 9x8,5 cm.

Komade oblandi stavite između dve vlažne krpe 10 minuta da omekšaju.

Od komada oblande oblikujte korpicu (ja sam to radila postavljanjem i savijanjem na dno obrnute čaše) i stavite je u kalup za mafin.

Priprema fila:
Belanca odvojite od žumanaca i belanca umutite u čvrst šam.

Čokoladu izlomite na sitnije komade, otopite na pari, a kad postane glatka dodajte u nju žumanca, omekšali maslac i C šećer u prahu i sve kuvajte na pari da dobijete glatku ujednačenu smesu.

Sklonite sa vatre, umešajte C vanilin šećer i lagano varjačom umešajte umućen šam od belanaca.

U svaku korpicu od oblande sipajte po kašiku i po krema.

Ostavite na hladnom par sati da se krem malo stegne.

Voće po izboru (birajte voće koje se lepo slaže sa čokoladom, ja sam za ovu priliku koristila kivi, banane i mandarine, ali lepo se slažu i jagode, maline, višnje, borovnice) sitno naseckajte i stavite preko krema koliko da prekrijete krem.

Umutite C šlag krem beli po uputstvu na kesici sa mlekom ili vodom i pomoću šprica bogato nanesite preko voća u svakoj korpici.

Naši proizvodi

Korpice od oblandi

Koraci pripreme

List oblande isecite oštrim nožem na 12 pravougaonika dimenzija 9x8,5 cm.

Komade oblandi stavite između dve vlažne krpe 10 minuta da omekšaju.

Od komada oblande oblikujte korpicu (ja sam to radila postavljanjem i savijanjem na dno obrnute čaše) i stavite je u kalup za mafin.

Priprema fila:
Belanca odvojite od žumanaca i belanca umutite u čvrst šam.

Čokoladu izlomite na sitnije komade, otopite na pari, a kad postane glatka dodajte u nju žumanca, omekšali maslac i C šećer u prahu i sve kuvajte na pari da dobijete glatku ujednačenu smesu.

Sklonite sa vatre, umešajte C vanilin šećer i lagano varjačom umešajte umućen šam od belanaca.

U svaku korpicu od oblande sipajte po kašiku i po krema.

Ostavite na hladnom par sati da se krem malo stegne.

Voće po izboru (birajte voće koje se lepo slaže sa čokoladom, ja sam za ovu priliku koristila kivi, banane i mandarine, ali lepo se slažu i jagode, maline, višnje, borovnice) sitno naseckajte i stavite preko krema koliko da prekrijete krem.

Umutite C šlag krem beli po uputstvu na kesici sa mlekom ili vodom i pomoću šprica bogato nanesite preko voća u svakoj korpici.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept