0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 C oblande
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
100-120 g mlevenog keksa
100-120 g C kokosa
2 kapućina od vanile (od 10,5 ili 12,5 g)
2 kapućina od čokolade (od 10,5 ili 12,5 g)
2 x 250 ml mleka ili vode
Fil od keksa:
U šerpu staviti 250 ml vode ili mleka, 100 g C šećera u prahu, kapućino od čokolade.
Promešati pa dodati 125 g margarina. Kada se margarin otopi i smesa proključa dodati keks i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi.
Fil od kokosa:
Isto uraditi sve kao i za fil od keksa samo što ovde umesto keksa ide kokos i umesto kapućina od čokolade ide kapućino od vanile.
Ostaviti da se ohladi.
Filovanje:
Oblanda, pola fila od keksa, oblanda, pola fila od kokosa, oblanda, druga polovina fila od keksa, oblanda, druga polovina fila od kokosa, oblanda.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegnula i ohladila.
Fil od keksa:
U šerpu staviti 250 ml vode ili mleka, 100 g C šećera u prahu, kapućino od čokolade.
Promešati pa dodati 125 g margarina. Kada se margarin otopi i smesa proključa dodati keks i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi.
Fil od kokosa:
Isto uraditi sve kao i za fil od keksa samo što ovde umesto keksa ide kokos i umesto kapućina od čokolade ide kapućino od vanile.
Ostaviti da se ohladi.
Filovanje:
Oblanda, pola fila od keksa, oblanda, pola fila od kokosa, oblanda, druga polovina fila od keksa, oblanda, druga polovina fila od kokosa, oblanda.
Pritisnuti oblandu nečim teškim da bi se stegnula i ohladila.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.