0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
300 g oraha
300 g šećera
10 žumanaca
300 g C Šećera u prahu
250 g putera
2 lista C Oblande
Karamelizovati šećer, topljenjem u šerpi.
Iseckane orahe pomešati sa vrelim karamelom.
Izliti na pleh obložen pek papirom da se ohladi. Usitniti ohlađen grilijaž.
Skuvati na pari žumanca sa prah šećerom. Dodati puter i umešati dok se ne homogenizuje.
U prohlađen fil umešati grilijaž i rasporediti na oblandu. Poklopiti drugom oblandom.
Ostaviti da odstoji poklopljeno nekim teškim predmetom.
Seći na štanglice.
Karamelizovati šećer, topljenjem u šerpi.
Iseckane orahe pomešati sa vrelim karamelom.
Izliti na pleh obložen pek papirom da se ohladi. Usitniti ohlađen grilijaž.
Skuvati na pari žumanca sa prah šećerom. Dodati puter i umešati dok se ne homogenizuje.
U prohlađen fil umešati grilijaž i rasporediti na oblandu. Poklopiti drugom oblandom.
Ostaviti da odstoji poklopljeno nekim teškim predmetom.
Seći na štanglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.