0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 žumanaca
2 lista C oblande
400 g C šećera u prahu
250 g margarina
300 g seckanih oraha
1 kesica C vanilin šećera
Žumanca i 200 g šećera umutiti i kuvati na pari.
U drugoj šerpi karamelizovati preostalih 200 g šećera (tamnije) i u uprženo dodati margarin, pa dalje mešati.
U gotov karamel dodati prethodnu smesu sa žumancima i šećerom, neprestano mešajuči, a zatim usuti i orahe i C vanilin šećer.
Sve dobro sjediniti i vruće razliti među dva lista C oblandi.
Pritisnuti ih nečim teškim, kako bi se lepo formirale.
Žumanca i 200 g šećera umutiti i kuvati na pari.
U drugoj šerpi karamelizovati preostalih 200 g šećera (tamnije) i u uprženo dodati margarin, pa dalje mešati.
U gotov karamel dodati prethodnu smesu sa žumancima i šećerom, neprestano mešajuči, a zatim usuti i orahe i C vanilin šećer.
Sve dobro sjediniti i vruće razliti među dva lista C oblandi.
Pritisnuti ih nečim teškim, kako bi se lepo formirale.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.