burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Dvobojne oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

8 jaja

200 g C šećera u prahu

200 g kristal šećera

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

100 g čokolade za kuvanje + 100 g čokolade za glazuru

2 C vanilin šećera

200 g margarina + 50 g za glazuru

2 kašike ulja za glazuru

Dvobojne oblande

Koraci pripreme

Za čokoladni fil umutite čvrst sneg od belanaca. Nastavite mućenje uz postepeno dodavanje kristal šećera.

Dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa lagano promešajte. Otopite 100 g čokolade na pari, dodajte u fil i promešajte.

Za pripremu žutog fila žumanca, C šećer u prahu, C vanilin šećer uz stalno mešanje skuvajte na pari.

200 gmargarina penasto umutite pa dodajte u prohlađen žuti fil.

Uzmite jedan list oblande pa ga premažite čokoladnim filom, preklopite drugim listom oblande pa ga premažite žutim filom, zatim list oblande pa čokoladni fil, list oblande pa žuti fil i na kraju završite listom C oblande.

Za glazuru otopite 100 g čokolade na pari, dodajte 2 kašike ulja i 50 g margarina iseckanog na kockice. Dobro promešajte i prelijte preko poslednjeg lista oblande.

Isecite po želji na pravougaonike ili romboide.

Naši proizvodi

Dvobojne oblande

Koraci pripreme

Za čokoladni fil umutite čvrst sneg od belanaca. Nastavite mućenje uz postepeno dodavanje kristal šećera.

Dodajte mleveni keks i mlevene orahe pa lagano promešajte. Otopite 100 g čokolade na pari, dodajte u fil i promešajte.

Za pripremu žutog fila žumanca, C šećer u prahu, C vanilin šećer uz stalno mešanje skuvajte na pari.

200 gmargarina penasto umutite pa dodajte u prohlađen žuti fil.

Uzmite jedan list oblande pa ga premažite čokoladnim filom, preklopite drugim listom oblande pa ga premažite žutim filom, zatim list oblande pa čokoladni fil, list oblande pa žuti fil i na kraju završite listom C oblande.

Za glazuru otopite 100 g čokolade na pari, dodajte 2 kašike ulja i 50 g margarina iseckanog na kockice. Dobro promešajte i prelijte preko poslednjeg lista oblande.

Isecite po želji na pravougaonike ili romboide.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept