0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 pakovanje C slatkih oblandi
10 jaja
250 g šećera
250 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 margarin
300 g mlevenog keksa
Potrebno je dve činije.
U prvoj umutiti margarin sa 250 grama šećera u prahu i 2 C vanilin šećera.
Kada je dobro umućeno, dodavati jedno po jedno, 10 žumanaca.
U drugoj činiji umutiti 10 belanaca sa šećerom u čvrst sneg.
Polako u to dodati mleveni keks i lagano izmešati varjačom.
Filovati C oblande redom, žuti fil od žumanaca, pa oblanda, pa fil od mlevenog keksa, tako dva puta.
Oblandu poslužiti nakon što je odstojala bar sat vremena.
Potrebno je dve činije.
U prvoj umutiti margarin sa 250 grama šećera u prahu i 2 C vanilin šećera.
Kada je dobro umućeno, dodavati jedno po jedno, 10 žumanaca.
U drugoj činiji umutiti 10 belanaca sa šećerom u čvrst sneg.
Polako u to dodati mleveni keks i lagano izmešati varjačom.
Filovati C oblande redom, žuti fil od žumanaca, pa oblanda, pa fil od mlevenog keksa, tako dva puta.
Oblandu poslužiti nakon što je odstojala bar sat vremena.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.