0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
3 lista C oblandi
180 g C šećera u prahu
180 g margarina
180 g čokolade za kuvanje
30 g C kakaoa
1,5 kašika ruma
4 kašike prženih i mlevenih lešnika ili keksa
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
100 g mlevenih lešnika ili keksa
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.
Za to vreme ćermo pripremiti kremu. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo C šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, C kakao, rum i lešnike/keks, sve sastojke sjediniti mikserom.
Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil.
Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo. Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela.
Postupak ponovimo i sa ostale dve oblande. Oblande stavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks/lešnike, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu. Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice.
Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolada, kasnije ih prebacujem u frižider i nakon toga su spremne za služenje.
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.
Za to vreme ćermo pripremiti kremu. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo C šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, C kakao, rum i lešnike/keks, sve sastojke sjediniti mikserom.
Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil.
Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo. Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela.
Postupak ponovimo i sa ostale dve oblande. Oblande stavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks/lešnike, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu. Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice.
Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolada, kasnije ih prebacujem u frižider i nakon toga su spremne za služenje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.