0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
3 lista C oblandi
180 g C šećera u prahu
180 g margarina
180 g čokolade za kuvanje
30 g C kakao praha
1 kašika arome ruma
3 kašike mlevenog keksa
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
malo mlevenog keksa-po želji
Priprema oblandi:
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.
Za to vreme ćermo pripremiti fil. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, kakao, rum i keks, sve sastojke sjediniti mikserom.
Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil. Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo.
Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela. Postupak ponovimo i sa ostala dva lista oblandi.
Oblande ostavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.
Priprema dekoracije:
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu.
Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice. Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolad, kasnije ih prebacujem u frižider.
Rolnice su spremen za posluženje.
Priprema oblandi:
Izdvojimo tri lista do oblandi i umotamo svaku u po dve vlažne krpe i ostavimo da odstoje nekih 35 minuta.
Za to vreme ćermo pripremiti fil. U posudu za miksanje sipamo otopljen i prohlađen margarin, dodajemo šećer u prahu i kratko miksamo, zatim dodajemo istopljenu čokoladu, kakao, rum i keks, sve sastojke sjediniti mikserom.
Kremu delimo na tri dela, uzimamo sada oblande-koje su sada savitljive i preko hrapavije strane razmazujemo fil. Kako smo fil razmazali, sada oblande sečemo na tri jednaka dela po dužini i svaki deo srolamo.
Od jednog lista oblande dobijemo tri srolana dela. Postupak ponovimo i sa ostala dva lista oblandi.
Oblande ostavljamo u frižider da se stegnu. Kada se oblande stegnu sečemo ih na manje rolnice.
Priprema dekoracije:
Čokoladu i ulje sam istopila u mikrotalasnoj, takođe možete i na pari. Jedan kraj rolnice umačem u čokoladu, ocedim i isti taj deo uvaljam u keks, drugi deo rolnice umočim samo u čokoladu.
Ponavljam postupak dok glazurom ne obložim sve rolnice. Ređam rolnice na tacnu i ostavljam ih tu dok se ne stegne čokolad, kasnije ih prebacujem u frižider.
Rolnice su spremen za posluženje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.