0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
1 C oblande
10 jaja
30 kašika C šećera u prahu
4 kašike meda
150 g iseckanih oraha
150 g suvog grožđa
U veću dublju posudu staviti 10 belanaca i umutiti mikserom čvrst šne.
U šne dodati 10 kašika C šećera u prahu da šne bude čvrst. Isto ponoviti i sa preostalim C šećerom u prahu.
Ulupan šne mora biti čvrst kad spadne sa mešalice da ostane tako.
U veću šerpu staviti med i zagrevati da med počne da kuva u njega dodati ulupan šne i mešati par minuta na ringli sve dok za povučenom varjačom ne ostane trag, kada treba da se skloni sa ringle.
U masu dodati isečene orahe i suvo grožđe i lagano izmešati.
Oblandu staviti da rupice budu gore i staviti deo dobijenog fila i rasporediti ga po celoj oblandi.
Tako uraditi i sa još tri oblande, a četvrtu staviti odozgo i ona se ne premazuje filom.
U veću dublju posudu staviti 10 belanaca i umutiti mikserom čvrst šne.
U šne dodati 10 kašika C šećera u prahu da šne bude čvrst. Isto ponoviti i sa preostalim C šećerom u prahu.
Ulupan šne mora biti čvrst kad spadne sa mešalice da ostane tako.
U veću šerpu staviti med i zagrevati da med počne da kuva u njega dodati ulupan šne i mešati par minuta na ringli sve dok za povučenom varjačom ne ostane trag, kada treba da se skloni sa ringle.
U masu dodati isečene orahe i suvo grožđe i lagano izmešati.
Oblandu staviti da rupice budu gore i staviti deo dobijenog fila i rasporediti ga po celoj oblandi.
Tako uraditi i sa još tri oblande, a četvrtu staviti odozgo i ona se ne premazuje filom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.