burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Brza oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 C oblanda

150 g C šećera u prahu

250 g margarina/putera

400 g kisele pavlake 20% masnoće

300 g mlevenog keksa

1 kesica C vanilin šećera

po želji 3-4 kašike mlevenih oraha

Za dekoraciju:

crna čokolada

karamela

Brza oblanda

Koraci pripreme

Istopiti margarin i C šećer u prahu na niskoj temperaturi (da ne proključa), umešati kiselu pavlaku, dodati C vanilin šećer, mleveni keks i eventualno mlevene orahe.

Skloniti sa šporeta i mešati 5 minuta da se prohladi.

Namazati sa nekoliko kašika fila rebrastu stranu lista oblande, slagati listove jedan preko drugog. Poslednji list ne mazati.

Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Ukrasti po želji, može samo filom, ili filom pa posuti mlevenim keksom ili mlevenim orasima, čokoladnom glazurom, karamelom ili ostaviti nepremazanu, podjednako je ukusna.

Seći na parčad željene veličine i uživati u ukusu.

Naši proizvodi

Brza oblanda

Koraci pripreme

Istopiti margarin i C šećer u prahu na niskoj temperaturi (da ne proključa), umešati kiselu pavlaku, dodati C vanilin šećer, mleveni keks i eventualno mlevene orahe.

Skloniti sa šporeta i mešati 5 minuta da se prohladi.

Namazati sa nekoliko kašika fila rebrastu stranu lista oblande, slagati listove jedan preko drugog. Poslednji list ne mazati.

Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

Ukrasti po želji, može samo filom, ili filom pa posuti mlevenim keksom ili mlevenim orasima, čokoladnom glazurom, karamelom ili ostaviti nepremazanu, podjednako je ukusna.

Seći na parčad željene veličine i uživati u ukusu.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept