0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 C oblanda
150 g C šećera u prahu
250 g margarina/putera
400 g kisele pavlake 20% masnoće
300 g mlevenog keksa
1 kesica C vanilin šećera
po želji 3-4 kašike mlevenih oraha
crna čokolada
karamela
Istopiti margarin i C šećer u prahu na niskoj temperaturi (da ne proključa), umešati kiselu pavlaku, dodati C vanilin šećer, mleveni keks i eventualno mlevene orahe.
Skloniti sa šporeta i mešati 5 minuta da se prohladi.
Namazati sa nekoliko kašika fila rebrastu stranu lista oblande, slagati listove jedan preko drugog. Poslednji list ne mazati.
Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Ukrasti po želji, može samo filom, ili filom pa posuti mlevenim keksom ili mlevenim orasima, čokoladnom glazurom, karamelom ili ostaviti nepremazanu, podjednako je ukusna.
Seći na parčad željene veličine i uživati u ukusu.
Istopiti margarin i C šećer u prahu na niskoj temperaturi (da ne proključa), umešati kiselu pavlaku, dodati C vanilin šećer, mleveni keks i eventualno mlevene orahe.
Skloniti sa šporeta i mešati 5 minuta da se prohladi.
Namazati sa nekoliko kašika fila rebrastu stranu lista oblande, slagati listove jedan preko drugog. Poslednji list ne mazati.
Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Ukrasti po želji, može samo filom, ili filom pa posuti mlevenim keksom ili mlevenim orasima, čokoladnom glazurom, karamelom ili ostaviti nepremazanu, podjednako je ukusna.
Seći na parčad željene veličine i uživati u ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.