0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9 jaja
27 kašika šećera
250 g C šećera u prahu
5 C vanilin šećera
300 g orasi seckani
1 pakovanje C oblandi
250 g margarina
Umutiti 3 belanca sa 9 kašika šećera da se napravi pena i to premažemo jedan list oblande, a zatim stavite 100 g seckanih oraha.
Tako pripremjenu koru stavimo u rernu da se suši nekih 45 minuta na temperaturu 180°C, a kasnije smanjimo da dobije lepu boju i postupak ponovimo još dva puta.
Fil pripemamo tako što umutimo 9 žumanaca penasto sa 250 g šećera i tu dodamo 250 g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi.
Gotov krem mažemo na dve oblande preko sušenog belanca i oraha tako da se na zadnju oblandu ne maže krem.
Pripremljenu oblandu pritisnemo nekom daskom i stavimo u frižider dok se zalepi, a zatim sečemo i služimo.
Umutiti 3 belanca sa 9 kašika šećera da se napravi pena i to premažemo jedan list oblande, a zatim stavite 100 g seckanih oraha.
Tako pripremjenu koru stavimo u rernu da se suši nekih 45 minuta na temperaturu 180°C, a kasnije smanjimo da dobije lepu boju i postupak ponovimo još dva puta.
Fil pripemamo tako što umutimo 9 žumanaca penasto sa 250 g šećera i tu dodamo 250 g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi.
Gotov krem mažemo na dve oblande preko sušenog belanca i oraha tako da se na zadnju oblandu ne maže krem.
Pripremljenu oblandu pritisnemo nekom daskom i stavimo u frižider dok se zalepi, a zatim sečemo i služimo.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.