burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Bela oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

9 jaja

27 kašika šećera

250 g C šećera u prahu

5 C vanilin šećera

300 g orasi seckani

1 pakovanje C oblandi

250 g margarina

Bela oblanda

Koraci pripreme

Umutiti 3 belanca sa 9 kašika šećera da se napravi pena i to premažemo jedan list oblande, a zatim stavite 100 g seckanih oraha.

Tako pripremjenu koru stavimo u rernu da se suši nekih 45 minuta na temperaturu 180°C, a kasnije smanjimo da dobije lepu boju i postupak ponovimo još dva puta.

Fil pripemamo tako što umutimo 9 žumanaca penasto sa 250 g šećera i tu dodamo 250 g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi.

Gotov krem mažemo na dve oblande preko sušenog belanca i oraha tako da se na zadnju oblandu ne maže krem.

Pripremljenu oblandu pritisnemo nekom daskom i stavimo u frižider dok se zalepi, a zatim sečemo i služimo.

Naši proizvodi

Bela oblanda

Koraci pripreme

Umutiti 3 belanca sa 9 kašika šećera da se napravi pena i to premažemo jedan list oblande, a zatim stavite 100 g seckanih oraha.

Tako pripremjenu koru stavimo u rernu da se suši nekih 45 minuta na temperaturu 180°C, a kasnije smanjimo da dobije lepu boju i postupak ponovimo još dva puta.

Fil pripemamo tako što umutimo 9 žumanaca penasto sa 250 g šećera i tu dodamo 250 g margarina koji je bio na sobnoj temperaturi.

Gotov krem mažemo na dve oblande preko sušenog belanca i oraha tako da se na zadnju oblandu ne maže krem.

Pripremljenu oblandu pritisnemo nekom daskom i stavimo u frižider dok se zalepi, a zatim sečemo i služimo.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept