0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
300 g suvih šljiva
4 kašike ljute rakije
250 g C šećera u prahu
75 g posnog margarina
100 g mlevenog badema
malo cimeta
rendana kora od limuna
200 g posne čokolade
100 g mlevenog badema za valjanje
ili kupljeni fondan za oblaganje
Suve šljive samleti na mašini, dodati ljutu rakiju, dodati C šećer u prahu.
Mesiti malo da se šećer otopi, i dalje dodavati sve sastojke, umućen margarin, prethodno samleven badem, otopljenu čokoladu, cimet i rendanu koru od limuna.
Praviti kuglice, stavljati u korpice.
Po želji uvaljati u mleveni badem ili kupljeni fondan.
Suve šljive samleti na mašini, dodati ljutu rakiju, dodati C šećer u prahu.
Mesiti malo da se šećer otopi, i dalje dodavati sve sastojke, umućen margarin, prethodno samleven badem, otopljenu čokoladu, cimet i rendanu koru od limuna.
Praviti kuglice, stavljati u korpice.
Po želji uvaljati u mleveni badem ili kupljeni fondan.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.