0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 l mleka
150 g C šećera u prahu
70 g margarina
60 g C kakaoa
150 g brašna
2 kesice C šlaga
200 g C kokosa
U 1 l mleka dodati C šećer u prahu, C kakao, brašno i sve to lepo žicom izmešati.
Sve to kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding.
Kada se skuva, dodati 50 g margarina i mešati dok se ne istopi.
Veliki pleh od rerne premazati sa 20 g margarina i posuti kokosom po čitavoj površini. Sve to lepo utapkati prstima.
Vruću smesu izliti u pleh i ravnomerno je rasporediti. Kada se dobro ohladi premazati šlagom.
Sa šire strane pleha seći kolač u obliku tračica okvirno 4-6 cm u zavisnosti koliki kolač želite da vam bude.
Pa sve tračice preseći na pola. Svaku traku posebno lagano urolajte, ne pritiskajući je.
Na svakoj rolnici će ostajati zalepljeni kokos.
U 1 l mleka dodati C šećer u prahu, C kakao, brašno i sve to lepo žicom izmešati.
Sve to kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding.
Kada se skuva, dodati 50 g margarina i mešati dok se ne istopi.
Veliki pleh od rerne premazati sa 20 g margarina i posuti kokosom po čitavoj površini. Sve to lepo utapkati prstima.
Vruću smesu izliti u pleh i ravnomerno je rasporediti. Kada se dobro ohladi premazati šlagom.
Sa šire strane pleha seći kolač u obliku tračica okvirno 4-6 cm u zavisnosti koliki kolač želite da vam bude.
Pa sve tračice preseći na pola. Svaku traku posebno lagano urolajte, ne pritiskajući je.
Na svakoj rolnici će ostajati zalepljeni kokos.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.