burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Stare dobre krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1/2 mleka (malo vode)

1 C suvi kvasac

1 kašika šećera

1 C vanilin šećer

malo soli

narendana kora limuna

2 jaja (žumanca u mleko, belanca u šne)

1 kašika masti

brašno po potrebi

mast za prženje

C šećer u prahu za posipanje

Stare dobre krofne

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, so žumanca, šne od belanaca.

Dodavati brašno po potrebi da ne bude tvrdo.

Kada je dobro umeseno, kada se vide " vazdušni mehurovi", okolo vangle namazati kašiku masti i još jednom dobro umesiti, da mast završi u testu.

Ostaviti da uskisne. Premesiti jos jednom.

Kada ponovo uskisne, izručiti na dasku posutu brašnom i rukom rastanjiti testo na potrebnu debljinu (2-3 cm).

Modlom vaditi krofne, malo ih razvući i stavljati u prethodno zagrejanu, duboku mast.

Gotove krofne posuti C prah šećerom ili filovati po želji - pekmez, krem, med.

Naši proizvodi

Stare dobre krofne

Koraci pripreme

Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, so žumanca, šne od belanaca.

Dodavati brašno po potrebi da ne bude tvrdo.

Kada je dobro umeseno, kada se vide " vazdušni mehurovi", okolo vangle namazati kašiku masti i još jednom dobro umesiti, da mast završi u testu.

Ostaviti da uskisne. Premesiti jos jednom.

Kada ponovo uskisne, izručiti na dasku posutu brašnom i rukom rastanjiti testo na potrebnu debljinu (2-3 cm).

Modlom vaditi krofne, malo ih razvući i stavljati u prethodno zagrejanu, duboku mast.

Gotove krofne posuti C prah šećerom ili filovati po želji - pekmez, krem, med.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept