burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Rozen kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

1 pakovanje gotovih rozen kora

Za fil:

300 g šećera

150 ml vode

250 g margarina

400 g oraha mlevenih

1 kesica C vanilin šećera

Za glazuru:

250 g C šećera u prahu

50 ml tople vode (oko 4 supene kašike)

boja za kolače crvena

Rozen kocke

Koraci pripreme

Fil:
U šerpu sipati 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, i kuvati par minuta.

Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skoloniti sa šporeta.

Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje.

Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

Glazura:
U odgovarajuću posudu sipati 250 g C šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu boju za kolače do željene nijanse roze boje i jednu kašiku ulja.

Glazura se muti dugo, oko 20 mimuta dok se ne dobije odgovarajuća viskoznost i gustina.

Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na kockice i ukrasiti.

Naši proizvodi

Rozen kocke

Koraci pripreme

Fil:
U šerpu sipati 300 g šećera i 150 ml vode. Uz neprestano mešanje zagrejati do ključanja, i kuvati par minuta.

Dodati 250 g margarina (sobne temperature) i mešati dok se ne rastopi. Skoloniti sa šporeta.

Dodati 400 g mlevenih oraha i sve dobro izmešati. Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje.

Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

Glazura:
U odgovarajuću posudu sipati 250 g C šećera u prahu, dodati 4 kašike (50 ml) mlake vode i dobro izmešati viljuškom. Dodati crvenu boju za kolače do željene nijanse roze boje i jednu kašiku ulja.

Glazura se muti dugo, oko 20 mimuta dok se ne dobije odgovarajuća viskoznost i gustina.

Premazati glazurom poslednju koru i staviti u frižider da se glazura stegne. Tortu seći na kockice i ukrasiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept