0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15-20 parčića
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20 parčića
3 paketa piškota
500 g jagoda
300 ml mleka (za umakanje)
400 ml kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
3 kašike C Šećera u prahu
3 kesice C Vanilin šećera
120 g C Šlag krema belog
250 ml mleka (za šlag krem)
pistaći za dekoraciju
Umutiti kiselu i slatku pavlaku i dodati šećer u prahu i vanilin šećer.
Oko 200 g jagoda iseći na sitne kockice i umešati u fil.
Na streč foliju poređati u tri reda piskote prethodno umočene u mleko (oko 300 ml mleka je potrebno za 3 paketa piskota).
Preko toga premazati fil, pa od gore poređati oko 200g krupno sečenih jagoda.
Ostaviti tako sat vremena sa piskote omekšaju.
Potom urolati kolač da se dobije rolat (duža strana se mota).
Ostaviti na još sat vremena u frižider da se stegne, pa premazati šlag kremom umućenim sa 250 ml mleka.
Ukrasiti preostalim jagodama i pistaćima.
Umutiti kiselu i slatku pavlaku i dodati šećer u prahu i vanilin šećer.
Oko 200 g jagoda iseći na sitne kockice i umešati u fil.
Na streč foliju poređati u tri reda piskote prethodno umočene u mleko (oko 300 ml mleka je potrebno za 3 paketa piskota).
Preko toga premazati fil, pa od gore poređati oko 200g krupno sečenih jagoda.
Ostaviti tako sat vremena sa piskote omekšaju.
Potom urolati kolač da se dobije rolat (duža strana se mota).
Ostaviti na još sat vremena u frižider da se stegne, pa premazati šlag kremom umućenim sa 250 ml mleka.
Ukrasiti preostalim jagodama i pistaćima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.