burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Penasti kolač sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Za fil:

200 ml jogurta

200 g šlaga

2 kašike šećera u prahu

1 kesica C želatina

1 kg breskvi

Za preliv:

3 breskve

3 kašike šećera

1 kesica C želatina

200 ml vode

Penasti kolač sa breskvama

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna. Sipati u pleh i staviti da se peče.

Sipati jogurt u šerpicu i staviti na ringlu da se malo ugreje, ne treba da vri. Posebno 1 kesicu želatina preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri.

Zatim želatin ubaciti u vruć jogurt, skloniti sa ringle i mešati dok se želatin ne istopi.

Izmutiti šlag sa 300 ml mineralne vode, i 2 kašike prah šećera. Ohlađen jogurt sa želatinom sipati u šlag i kašikom sve lepo sjediniti.

Breskve oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u šlag sa jogurtom i lepo izmešati kašikom. Sipati sve preko ohlađene kore.

Fil će biti malo ređi i zato treba sipati u dublju tepsiju, a još bolje u onu tepsiju kojoj se skiga prsten-obruč.

Tek kad odstoji par sati u frižideru onda se stegne fil.

Tri breskve očistiti, staviti u blender, dodati 200 ml vode i tri kašike šećera. Izblendirati pa sipati u šerpicu. Jednu kesicu želatina preliti sa malo vode pa ostaviti da nabubri.

Sok od breskve zagrevati na ringli da bude mlako. Skloniti sa ringle ubaciti želatin pa mešati dok se želatin ne istopi.

Ostaviti da se skroz ohladi, pa onda preliti preko fila.

Ostaviti u frižider par sati da se dobro ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Penasti kolač sa breskvama

Koraci pripreme

Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna. Sipati u pleh i staviti da se peče.

Sipati jogurt u šerpicu i staviti na ringlu da se malo ugreje, ne treba da vri. Posebno 1 kesicu želatina preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri.

Zatim želatin ubaciti u vruć jogurt, skloniti sa ringle i mešati dok se želatin ne istopi.

Izmutiti šlag sa 300 ml mineralne vode, i 2 kašike prah šećera. Ohlađen jogurt sa želatinom sipati u šlag i kašikom sve lepo sjediniti.

Breskve oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u šlag sa jogurtom i lepo izmešati kašikom. Sipati sve preko ohlađene kore.

Fil će biti malo ređi i zato treba sipati u dublju tepsiju, a još bolje u onu tepsiju kojoj se skiga prsten-obruč.

Tek kad odstoji par sati u frižideru onda se stegne fil.

Tri breskve očistiti, staviti u blender, dodati 200 ml vode i tri kašike šećera. Izblendirati pa sipati u šerpicu. Jednu kesicu želatina preliti sa malo vode pa ostaviti da nabubri.

Sok od breskve zagrevati na ringli da bude mlako. Skloniti sa ringle ubaciti želatin pa mešati dok se želatin ne istopi.

Ostaviti da se skroz ohladi, pa onda preliti preko fila.

Ostaviti u frižider par sati da se dobro ohladi i stegne.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept