0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
200 ml jogurta
200 g šlaga
2 kašike šećera u prahu
1 kesica C želatina
1 kg breskvi
3 breskve
3 kašike šećera
1 kesica C želatina
200 ml vode
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna. Sipati u pleh i staviti da se peče.
Sipati jogurt u šerpicu i staviti na ringlu da se malo ugreje, ne treba da vri. Posebno 1 kesicu želatina preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri.
Zatim želatin ubaciti u vruć jogurt, skloniti sa ringle i mešati dok se želatin ne istopi.
Izmutiti šlag sa 300 ml mineralne vode, i 2 kašike prah šećera. Ohlađen jogurt sa želatinom sipati u šlag i kašikom sve lepo sjediniti.
Breskve oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u šlag sa jogurtom i lepo izmešati kašikom. Sipati sve preko ohlađene kore.
Fil će biti malo ređi i zato treba sipati u dublju tepsiju, a još bolje u onu tepsiju kojoj se skiga prsten-obruč.
Tek kad odstoji par sati u frižideru onda se stegne fil.
Tri breskve očistiti, staviti u blender, dodati 200 ml vode i tri kašike šećera. Izblendirati pa sipati u šerpicu. Jednu kesicu želatina preliti sa malo vode pa ostaviti da nabubri.
Sok od breskve zagrevati na ringli da bude mlako. Skloniti sa ringle ubaciti želatin pa mešati dok se želatin ne istopi.
Ostaviti da se skroz ohladi, pa onda preliti preko fila.
Ostaviti u frižider par sati da se dobro ohladi i stegne.
Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna. Sipati u pleh i staviti da se peče.
Sipati jogurt u šerpicu i staviti na ringlu da se malo ugreje, ne treba da vri. Posebno 1 kesicu želatina preliti sa malo vode i ostaviti da nabubri.
Zatim želatin ubaciti u vruć jogurt, skloniti sa ringle i mešati dok se želatin ne istopi.
Izmutiti šlag sa 300 ml mineralne vode, i 2 kašike prah šećera. Ohlađen jogurt sa želatinom sipati u šlag i kašikom sve lepo sjediniti.
Breskve oljuštiti i iseckati na kockice. Ubaciti u šlag sa jogurtom i lepo izmešati kašikom. Sipati sve preko ohlađene kore.
Fil će biti malo ređi i zato treba sipati u dublju tepsiju, a još bolje u onu tepsiju kojoj se skiga prsten-obruč.
Tek kad odstoji par sati u frižideru onda se stegne fil.
Tri breskve očistiti, staviti u blender, dodati 200 ml vode i tri kašike šećera. Izblendirati pa sipati u šerpicu. Jednu kesicu želatina preliti sa malo vode pa ostaviti da nabubri.
Sok od breskve zagrevati na ringli da bude mlako. Skloniti sa ringle ubaciti želatin pa mešati dok se želatin ne istopi.
Ostaviti da se skroz ohladi, pa onda preliti preko fila.
Ostaviti u frižider par sati da se dobro ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.