0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
oko 30-tak
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 30-tak
200 g masti (može margarin)
250 g brašna
100 ml mleka
malo kvasca
3 kašike šećera
malo soli
300 g brašna
4 žumanceta
C šećer u prahu za posipanje
Podeliti prvu masu na 3 dela, a drugu na 4.
Razviti oklagijom koru (2 masa) pa premazati prvom. Pa drugu i tako ponavljati sve 4 kore.
Ostaviti da odstoji 15 min. Zatim saviti krajeve u kocku i ostaviti da odstoji (saviti kao za salčiće).
Razviti tanko i seći na trake (2 cm) i uvijati na kalupe.
Peku se na 200 stepeni 15 min (zavisi od rerne).
Hladne puniti C šlagom. Preko njih staviti C šećer u prahu.
Podeliti prvu masu na 3 dela, a drugu na 4.
Razviti oklagijom koru (2 masa) pa premazati prvom. Pa drugu i tako ponavljati sve 4 kore.
Ostaviti da odstoji 15 min. Zatim saviti krajeve u kocku i ostaviti da odstoji (saviti kao za salčiće).
Razviti tanko i seći na trake (2 cm) i uvijati na kalupe.
Peku se na 200 stepeni 15 min (zavisi od rerne).
Hladne puniti C šlagom. Preko njih staviti C šećer u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.