0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
100 g masti ili margarin
125 g šećera
1 vanilin šećer C
1 jaja
250 g brašna
C praška za pecivo (na vrh noža)
2 kašike hladne vode
300 g višanja (očišćenih i oceđenih)
1 kašika šećera
2 kašike gustina
C šećer u prahu za posipanje
Mast sobne temperature umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.
Potom, dodajte jaje pa brašno izmešano sa C praškom za pecivo, i zamesite testo koje se ne lepi za prste.
Podelite testo na dva dela. Prvi deo razviti oklagijom između dva parčeta papira za pečenje, pa uz pomoć papira preneti u pleh.
Višnje, šećer i gustin izmesati, pa sipati preko pripremljene donje kore. I drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje i fino ga ušuškajte sa svih strana.
Na nekoliko mesta, izbockajte testo viljuškom.
Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.
Ostavite da se ohladi i pospite C šećerom u prahu.
Mast sobne temperature umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.
Potom, dodajte jaje pa brašno izmešano sa C praškom za pecivo, i zamesite testo koje se ne lepi za prste.
Podelite testo na dva dela. Prvi deo razviti oklagijom između dva parčeta papira za pečenje, pa uz pomoć papira preneti u pleh.
Višnje, šećer i gustin izmesati, pa sipati preko pripremljene donje kore. I drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje i fino ga ušuškajte sa svih strana.
Na nekoliko mesta, izbockajte testo viljuškom.
Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.
Ostavite da se ohladi i pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.