0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
za 12 osoba
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 12 osoba
250 g maslaca sobne temperature
160 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 jaja
4 žumanca
300 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
4 belanca
100 g C šećer u prahu
60 ml ulja
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
150 g maslaca
300 g brašna
350 g džema od šljiva
1 kg šljiva
2 limuna samo korica
Prvo pripremiti vatrostalni kalup 32 x 25 cm, dubine oko 7 cm i podmazati omekšalim maslacem.
Za koru prvo umutiti maslac penasto. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz stalno mućenje.
Zatim dodavati jedno po jedno jaje i umutiti dobro pre dodavanja drugog, a na kraju umešati žumanca.
Sada dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo i ručno sjedinite.
Dobićete testo koje je jako gusto.
Testo kašikom vadite i rasporediti u kalupu. Preko testa namažite džem od šljiva, naravno upotrebila sam moj domaći džem, a onda složite šljive koje ste očistili od koštica. Preko narendati koricu limuna.
Napravite penicu od belanaca tako što umutite belance u šne i postepeno dodajte C šećer u prahu, svo vreme muteći mikserom dok ne dobijete sjajnu i gustu penu. Sada dodati po malo ulje i na kraju C puding i sve dobro sjedinite.
Preliti belanca preko šljiva i poravnati.
Na kraju napravite posip od brašna i hladnog maslaca. Utrljajti rukama dok se ne dobije mrvičasta smesa. U posip možete da dodate šećer ako želite, ja sam posula C vanilin šećerom. Preko posipa narendati koricu limuna.
Posip rasporedite preko belanaca.
Staviti u zagrejanu renu na 180 C stepeni sa toplim vazduhom da se peče oko 50 minuta.
Kolač izvaditi iz rerne, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.
Iseći na kocke, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.
Limun treba da bude organski ili vaš domaći. U svakom drugom slučaju limun ostavite u vodi sa C sodom bikarbonom da odstoji oko 30 min i dobro operite.
Prvo pripremiti vatrostalni kalup 32 x 25 cm, dubine oko 7 cm i podmazati omekšalim maslacem.
Za koru prvo umutiti maslac penasto. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz stalno mućenje.
Zatim dodavati jedno po jedno jaje i umutiti dobro pre dodavanja drugog, a na kraju umešati žumanca.
Sada dodajte prosejano brašno sa C praškom za pecivo i ručno sjedinite.
Dobićete testo koje je jako gusto.
Testo kašikom vadite i rasporediti u kalupu. Preko testa namažite džem od šljiva, naravno upotrebila sam moj domaći džem, a onda složite šljive koje ste očistili od koštica. Preko narendati koricu limuna.
Napravite penicu od belanaca tako što umutite belance u šne i postepeno dodajte C šećer u prahu, svo vreme muteći mikserom dok ne dobijete sjajnu i gustu penu. Sada dodati po malo ulje i na kraju C puding i sve dobro sjedinite.
Preliti belanca preko šljiva i poravnati.
Na kraju napravite posip od brašna i hladnog maslaca. Utrljajti rukama dok se ne dobije mrvičasta smesa. U posip možete da dodate šećer ako želite, ja sam posula C vanilin šećerom. Preko posipa narendati koricu limuna.
Posip rasporedite preko belanaca.
Staviti u zagrejanu renu na 180 C stepeni sa toplim vazduhom da se peče oko 50 minuta.
Kolač izvaditi iz rerne, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.
Iseći na kocke, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.
Limun treba da bude organski ili vaš domaći. U svakom drugom slučaju limun ostavite u vodi sa C sodom bikarbonom da odstoji oko 30 min i dobro operite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.