burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

4 jaja

4 kašike šećera

1,5 kašika brašna

1 C Prašak za pecivo

2 kašike C Kakao praha

Glazura:

200 g čokolade

Sirup:

200 g šećera + 400 ml vode

Fil:

1 l mleka

1 kutija C Čvrstina

2 kašike brašna

4 C Vanilin šećera

2 margarina

500 g C Šećera u prahu

Ledene kocke

Koraci pripreme

Dobro umutiti jaja sa šećerom, lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao prah. Peći u četvrtastom plehu (klasična đuvečara) na 200 stepeni. Ušpinovati šećer sa vodom lagano da vri 5 minuta, pa vruće preliti preko pečenog patišpanja. Od ukupne količine mleka odvojite malo, pa dodajte u C Čvrstin, koji ste prethodno pomešali sa brašnom i C vanilin šećerom. Zakuvajte u mleku kao svaki puding.

Umutiti dobro margarin sa C Šećerom u prahu, pa po malo dodavati u ohlađenu smesu sa C Čvrstinom sve vreme. Muteći mikserom ovaj krem naneti preko patišpanja. Kolač preliti sa 200 g otopljene čokolade.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Dobro umutiti jaja sa šećerom, lagano umešati brašno, C prašak za pecivo i C kakao prah. Peći u četvrtastom plehu (klasična đuvečara) na 200 stepeni. Ušpinovati šećer sa vodom lagano da vri 5 minuta, pa vruće preliti preko pečenog patišpanja. Od ukupne količine mleka odvojite malo, pa dodajte u C Čvrstin, koji ste prethodno pomešali sa brašnom i C vanilin šećerom. Zakuvajte u mleku kao svaki puding.

Umutiti dobro margarin sa C Šećerom u prahu, pa po malo dodavati u ohlađenu smesu sa C Čvrstinom sve vreme. Muteći mikserom ovaj krem naneti preko patišpanja. Kolač preliti sa 200 g otopljene čokolade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept