burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Kolač od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

5 jaja

250 g brašna

250 g šećera

250 g maslaca

konzervisane kajsije (850 ml)

kora od limuna

malo soli

1 C Prašak za pecivo

2 C Vanilin šećera

50 ml soka od kajsija

50 ml likera od kajsija

2 kašike C Šećera u prahu

2 kašike badema

Kolač od kajsija

Koraci pripreme

Umutiti čvrst sneg od belanaca.

Penasto umutiti maslac, šećer, nastruganu koru limuna, C vanilin šećer i malo soli.

Dodavati jedno po jedno žumance. Izmešati brašno, C Prašak za pecivo, smesu od jaja i sneg od belanaca.

Dno kalupa obložiti masnim papirom, pa izručiti testo. Odozgo poređati polutke oceđenih kajsija.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C 50 minuta. Pečen kolač izvaditi iz kalupa i probosti na više mesta.

Izmešati liker i sok od kajsija i preliti vreli kolač, pa ohladiti.

Bademe sečene na listiće propržiti bez dodavanja masnoće.

Kolač posuti C šećerom u prahu, a sredinu pokriti listićima badema.

Naši proizvodi

Kolač od kajsija

Koraci pripreme

Umutiti čvrst sneg od belanaca.

Penasto umutiti maslac, šećer, nastruganu koru limuna, C vanilin šećer i malo soli.

Dodavati jedno po jedno žumance. Izmešati brašno, C Prašak za pecivo, smesu od jaja i sneg od belanaca.

Dno kalupa obložiti masnim papirom, pa izručiti testo. Odozgo poređati polutke oceđenih kajsija.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 C 50 minuta. Pečen kolač izvaditi iz kalupa i probosti na više mesta.

Izmešati liker i sok od kajsija i preliti vreli kolač, pa ohladiti.

Bademe sečene na listiće propržiti bez dodavanja masnoće.

Kolač posuti C šećerom u prahu, a sredinu pokriti listićima badema.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept