0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
90.minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
90.minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
2.5 dl mleka
2,5 dl vode
1 C suvi kvasac
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
oko 200 g sala
brašno po potrebi (oko 1 kg)
pekmez po želji
C šećer u prahu za posipanje
U činiji sipati mleko i vodu dodati kvasac i šećer ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Dodati so i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti glatko testo ostaviti da odstoji oko 45 minuta uz povremeno premesivanje.
Kada se testo udvostruči, razvući ga oklagijom i premazati ga salom.
Testo isavijati kao knjiga i ostaviti ga oko 10 minuta na stolu.
Postupak ponoviti još jednom.
Razvući testo, iseći na trouglove, puniti sa pekmezom i peći.
Gotove kiflice posuti sa C šećerom u prahu.
U činiji sipati mleko i vodu dodati kvasac i šećer ostaviti par minuta da kvasac nadođe.
Dodati so i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti glatko testo ostaviti da odstoji oko 45 minuta uz povremeno premesivanje.
Kada se testo udvostruči, razvući ga oklagijom i premazati ga salom.
Testo isavijati kao knjiga i ostaviti ga oko 10 minuta na stolu.
Postupak ponoviti još jednom.
Razvući testo, iseći na trouglove, puniti sa pekmezom i peći.
Gotove kiflice posuti sa C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.