burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Išleri

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Za išlere:

300 g brašna

180 g margarina

50 ml mleka

100 g C šećera u prahu

100 g prepečenog mlevenog lešnika

Za spajanje išlera:

po potrebi džem

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

2 kašike šećera

2 kašike voda

2 kašike ulje

parče margarina (veličine oraha)

Išleri

Koraci pripreme

Za išlere:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C šećer u prahu, mleko, lešnik i razmekšali margarin (omekšao na sobnoj temperaturi) i zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji u fržideru 30 minuta. Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razvući u veliki krug.

Okruglom modlom (ili čašicom za rakiju) vaditi kolačiće i ređati ih na pleh obložen pek-papirom.

Peći na 180 stepeni 10 minuta, a potom smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

Gotove kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Spajati ih džemom (po dva kolačića spajati džemom).

Preliti ih glazurom:
U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje, dodati vodu, ulje, šećer i margarin, staviti na vatru. Mešati doj se svi sastojci ne otope i ne sjedine.

Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Išleri

Koraci pripreme

Za išlere:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C šećer u prahu, mleko, lešnik i razmekšali margarin (omekšao na sobnoj temperaturi) i zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji u fržideru 30 minuta. Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razvući u veliki krug.

Okruglom modlom (ili čašicom za rakiju) vaditi kolačiće i ređati ih na pleh obložen pek-papirom.

Peći na 180 stepeni 10 minuta, a potom smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

Gotove kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Spajati ih džemom (po dva kolačića spajati džemom).

Preliti ih glazurom:
U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje, dodati vodu, ulje, šećer i margarin, staviti na vatru. Mešati doj se svi sastojci ne otope i ne sjedine.

Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, servirati i poslužiti.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept