0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 jaja
200 g šećera + 12 kašika šećera
4 kašike brašna
100 g C Kokosovog brašna
1 kašičica C Praška za pecivo
1 l mleka
1 C Vanilin šećer
3 kašike C Čvrstina
1 margarin
100 g C Šećera u prahu
400 g jagoda
2 C Pudinga od jagode
4 kesice C Šlag krema belog
Kora:
5 belanaca i 5 kašika šećera umutiti u čvrst ram. Dodati 2 kašike brašna, 100 g C Kokosovog brašna i 1 kašičicu C Praška za pecivo. Peći 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru preliti sa 300 ml hladnog mleka.
Fil 1:
5 žumanaca, 7 kašika šećera, 1 C Vanilin šećer, 2 kašike brašna, 3 kašike C Čvrstina i ½ l mleka. Kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100 g C Šećera u prahu.
Fil 2:
400 g jagoda, 200 g šećera, 2 C Pudinga od jagode i 100 ml vode kuvati dok se ne zgusne. Kora, fil 1, fil 2, pa zatim umućene 4 kesice C Šlag krema belog.
Kora:
5 belanaca i 5 kašika šećera umutiti u čvrst ram. Dodati 2 kašike brašna, 100 g C Kokosovog brašna i 1 kašičicu C Praška za pecivo. Peći 15 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru preliti sa 300 ml hladnog mleka.
Fil 1:
5 žumanaca, 7 kašika šećera, 1 C Vanilin šećer, 2 kašike brašna, 3 kašike C Čvrstina i ½ l mleka. Kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen fil dodati 1 umućen margarin sa 100 g C Šećera u prahu.
Fil 2:
400 g jagoda, 200 g šećera, 2 C Pudinga od jagode i 100 ml vode kuvati dok se ne zgusne. Kora, fil 1, fil 2, pa zatim umućene 4 kesice C Šlag krema belog.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.