burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Čoko princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za testo:

250 ml vode

125 ml ulja

prstohvat soli

150 g mekog brašna

4-5 komada jaja

3 kašičice šećera

Za krem:

5 žumanaca

1 kašika C Čvrstina

250 g šećera

1 l mleka

1 jaje

125 g maslaca

140 g C Pudinga sa ukusom čokolade

3 kesice C Vanilin šećera

100 g C Šlag krema sa ukusom čokolade

Dodatno:

C šlag krem beli

C šećer u prahu

jagode

Čoko princes krofne

Koraci pripreme

Testo:
U odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno, tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.

U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.

Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.

Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.

Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.

Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom umutite da se otopi.

Pokrijte krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohlađen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po uputstvu sa kesice.

Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.

Posebno umutite C šlag krem beli i stavite preko kapica na princes krofnama. Na svaku stavite po jagodu.

Krofne dobro ohladite i poslužite.

Na krofne možete ako volite da stavite i samo C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Čoko princes krofne

Koraci pripreme

Testo:
U odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno, tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.

U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.

Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.

Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.

Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.

Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom umutite da se otopi.

Pokrijte krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohlađen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po uputstvu sa kesice.

Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.

Posebno umutite C šlag krem beli i stavite preko kapica na princes krofnama. Na svaku stavite po jagodu.

Krofne dobro ohladite i poslužite.

Na krofne možete ako volite da stavite i samo C šećer u prahu.

Autor

Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept