burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Buhtle sa pekmezom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

oko 900 g brašna T-400

1 kesica C suvog kvasca

2-3 kašike šećera

500 ml mleka

1 jaje

70 ml suncokretovog ulja + za premazivanje

1 kašičica soli

pekmez od kajsije (ili drugi, po vašoj želji)

C šećer u prahu, za posipanje

Buhtle sa pekmezom

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka sipati C suvi kvasac, dodati kašiku šečera, kašičicu brašna, promešati, i ostaviti u poklopljenoj posudici da kvasac nadođe. U veću činiju staviti prosejano brašno (ne celu količinu, već oko 850 g), dodati so, ostatak šećera, i promešati.

Potom dodati umućeno jaje, ulje, 300 ml toplog mleka i nadošli kvasac, te mešati kašikom da se sjedini. Po potrebi dodavati brašno, i rukama umesiti glatko testo.

Možda će biti potrebno i nešto više od 900 g brašna, ali testo ne treba biti tvrdo. Tako umešeno testo staviti u pobrašnjenu posudu, prekriti čistom krpom, i ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta do sat vremena, da lepo naraste.

Naraslo testo samo blago premesiti i razviti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Iseći testo na kvadrate željene veličine. Na sredinu svakog kvadrata staviti malo pekmeza.

Prstima spojiti krajeve testa i formirati lopticu. Tako dobijene buhtlice ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, pokriti krpom, i ostaviti ih na toplom još pola sata. Neposredno pre pečenja, buhtle premazati uljem (može i mlekom).

Peći ih u rerni zagrejanoj na 180°C, dok ne dobiju lepu, zlatnosmeđu boju.

Pečene buhtle odmah po vađenju iz rerne premazati uljem, i ostaviti ih u tepsiji dok korica ne upije ulje, a potom ih pokriti krpom.

Nakon 15-ak minuta možete ih izvaditi iz tepsije, i uviti u čistu krpu, da bi održale svežinu.

Pre služenja posuti ih C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Buhtle sa pekmezom

Koraci pripreme

U 200 ml toplog mleka sipati C suvi kvasac, dodati kašiku šečera, kašičicu brašna, promešati, i ostaviti u poklopljenoj posudici da kvasac nadođe. U veću činiju staviti prosejano brašno (ne celu količinu, već oko 850 g), dodati so, ostatak šećera, i promešati.

Potom dodati umućeno jaje, ulje, 300 ml toplog mleka i nadošli kvasac, te mešati kašikom da se sjedini. Po potrebi dodavati brašno, i rukama umesiti glatko testo.

Možda će biti potrebno i nešto više od 900 g brašna, ali testo ne treba biti tvrdo. Tako umešeno testo staviti u pobrašnjenu posudu, prekriti čistom krpom, i ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta do sat vremena, da lepo naraste.

Naraslo testo samo blago premesiti i razviti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Iseći testo na kvadrate željene veličine. Na sredinu svakog kvadrata staviti malo pekmeza.

Prstima spojiti krajeve testa i formirati lopticu. Tako dobijene buhtlice ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, pokriti krpom, i ostaviti ih na toplom još pola sata. Neposredno pre pečenja, buhtle premazati uljem (može i mlekom).

Peći ih u rerni zagrejanoj na 180°C, dok ne dobiju lepu, zlatnosmeđu boju.

Pečene buhtle odmah po vađenju iz rerne premazati uljem, i ostaviti ih u tepsiji dok korica ne upije ulje, a potom ih pokriti krpom.

Nakon 15-ak minuta možete ih izvaditi iz tepsije, i uviti u čistu krpu, da bi održale svežinu.

Pre služenja posuti ih C šećerom u prahu.

Autor

Blog Vegetarijanka u kuhinji

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept